Iohannis: combinaţia vicepremier - ministru al Afacerilor Interne nu este negociabilă

| 11 feb, 2014

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis, primarul municipiului Sibiu, este decis să nu renunţe în timpul negocierilor din USL la funcţiile de ministru al Afacerilor Interne şi vicepremier.

La un pas de numirea în funcţia de ministru de Interne, Klaus Iohannis, a declarat într-un interviu pentru Agerpres că intrarea României în spaţiul Schengen va reprezenta o prioritate pentru viitorul său mandat de ministru de Interne.

La întrebarea dacă o să renunţe la funcţia de vicepremier, Klaus Iohannis a precizat că nu se va întâmpla acest lucru. "Deci ecuaţia sau combinaţia vicepremier - ministru al Afacerilor Interne nu este negociabilă".

Prioritatea din scaunul de ministru de Interne

"Este un punct important. Este o chestiune importantă pentru noi, care a fost dusă în discuţia publică prea sus, prea repede, înainte să avem garanţia că se realizează, de unde şi alţii au făcut acelaşi lucru. Schengen nu mai este de mult o chestiune a Ministerului de Interne, este o chestiune legată de politica europeană a României, deci de politica externă şi sper să existe voinţa politică în întreaga politică guvernamentală, plus preşedinte, să se negocieze în sensul rezolvării", a punctat Iohannis.

- Foarte multă lume vă percepe ca modelul neamţului, sigur, care merge să facă ordine. E corectă această percepţie? E o speranţă pe care şi-o pun foarte mulţi în dumneavoastră, se vede şi în ultimele sondaje.

Klaus Iohannis: Da, aşa îmi doresc să merg undeva ca să fac treabă, nu ca să stric treaba. E adevărat. Am tendinţa să rezolv problemele, nu să le încurc.

Cum se caracterizează:Klaus Iohannis: "Destul de simplu: politician între două vârste, ceva experienţă în administraţie, interesat în rezolvarea unor probleme publice".

Tag-uri: Klaus Iohannis, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ