Iohannis, despre cum s-au strâns 50 de oameni neinstruiţi „la urs”: „Cum e posibil?

| 13 oct, 17:05

Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat modul în care autorităţile de la Sibiu au intervenit în cazul puiului de urs care a fugit prin oraş, ajungând să îl împuşte într-o dezorganizare totală.

„Cum e posibil să existe ISU, Poliţie, poliţie locală, să se adune 50 de oameni la urs, efectiv, să strige toţi pe acolo şi în final, în loc să vină cineva de la DSV sau ISU cu o puşcă cu tranchilizante, cineva a zis împuşcati-l, că poate e periculos?”, s-a întrebat preşedintele. Iohannis a spus că un urs liber prin oraş nu este un dezastru natural, dar emoţia negativă creată de uciderea sa este comparabilă cu cea din cazul unui atac terorist. În ambele cazuri, trebuie să existe proceduri simple şi clare pe care autorităţile de intervenţie să ştie să le aplice, a mai spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat dezaprobarea pentru modul în care au intervenit autorităţile de la Sibiu, care au împuşcat un pui de urs intrat în oraş, în loc să îl imobilizeze cu tranchilizant.

„Cum e posibil să existe ISU, Poliţie, poliţie locală, să se adune 50 de oameni la urs, efectiv, să strige toţi pe acolo şi în final, în loc să vină cineva de la DSV sau ISU cu o puşcă cu tranchilizante, cineva a zis împuşcati-l, că poate e periculos?

N-am fost acolo şi e o pură coincidenţă că s-a întâmplat în oraşul meu, dar mi s-a părut că acel animal a fost pur şi simplu speriat şi a fugit. Nu părea absolut deloc agresiv. Nu era mai simplu ca în loc de 50 de oameni neinstruiţi şi dezorganizaţi, să avem acolo nişte oameni pregătiţi pentru aşa ceva, care ar fi intevenit în linişte, fără panică şi fără a crea o emoţie enormă?”, a spus Iohannis, la o dezbatere de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, având ca temă „Managementul reducerii riscurilor la dezastre”.

Preşedintele a avertizat că emoţia este un factor foarte important atât la intervenţiile la dezastre, cât şi la cele antiteroriste şi tocmai de aceea este nevoie de proceduri foarte simple şi clare pentru autorităţile care intervin.

„Nu este un dezastru natural dacă un urs intră într-un oraş, dar emoţia care se creează e comparabilă cu cea creată într-un dezastru natural. De astfel de emoţii negative nu avem nevoie. De ce suntem mereu surprinşi? Nu suntem noi românii capabili de a depăşi această fază primitivă de a fi mereu surprinşi? E nevoie ca cei care răspund de ţară, începând de la preşedinte, la guvern, la autorităţi locale, să facă un plan pentru toate aceste situaţii şi să avem proceduri simple, clare, pentru că oamenii din teritoriu nu sunt profesori universitari de managament, sunt oameni simpli. Trebuie să înţeleagă cu cine se relaţionează şi care e scopul acţiunii”, a mai spus Klaus Iohannis.

Tag-uri: Klaus Iohannis
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ