Iohannis și Ponta, împreună la învestirea lui Nicolae Ciucă în funcția de șef de Stat Major al Armatei

| 06 ian, 14:44

Președintele Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta au participat, marți, la ceremonia de învistire a lui Nicolae Ciucă în funcția de șef de Stat Major al Armatei.

A fost învestit în funcția de şef al Statului Major General al Armatei, general-locotenent cu trei stele, domnul Nicolae-Ionel Ciucă. Supranumit „Generalul deşertului”, Nicolae-Ionel Ciucă a condus Batalionul 26 infanterie cu care a participat la misiuni de luptă în Afganistan şi Irak, între anii 2002 - 2004.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul ceremoniei, că va face tot posibilul pentru identificarea unor soluții pentru o finanțare corectă a armatei.

”Încrederea de care se bucură armata și totodată recunoașterea valorii sale de aliați a fost câștigată cu greu, dar pe merit. Voi face tot posibilul pentru găsirea soluțiilor realiste pentru finanțarea corectă a sistemului militar. Nu voi accepta ca guvernul să nu respecte finanțarea pentru armată. România și-a câștigat respectul aliaților și sprijinul acestora la nevoie. Ei nu ne vor garanta niciodată securitatea dacă noi nu vom face asta pentru noi. În domeniul politicii externe și de securitate sunt adeptul principiului consecvenței. Apartenența la NATO și UE este definitorie. Parteneriatul strategic cu SUA are o importanță deosebită pentru țara noastră și sper să poată fi dus mai departe pentru că la rândul ei, bunăstarea economică generează securitate”, a declarat șeful statului.

De asemenea, Iohannis l-a felicitat pe fostul șef al Statului Major pentru felul în care a condus Armata.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ