PREGĂTIRI DE RĂZBOI! Ce pot păţi tinerii cu vârste între 20 şi 35 ani

| 12 feb, 19:11

Conflictul dintre Rusia şi Ucraina a făcut ca autorităţile române să aprobe modelul formularului medical pe care tinerii cu vârste între 20 şi 35 de ani vor trebui să îl prezinte comisiilor locale de recrutare-încorporare pentru a fi înrolaţi în caz de război.

Modelul certificatului medical a fost publicat în Monitorul Oficial, iar el o să fie eliberat de medicii de familie. Conform legii, tinerii care au împlinit 18 ani trebuie să se prezinte, în termen de şase luni la Biroul de informare-recrutare, pentru a fi luaţi în evidenţa militară şi pentru a primi adeverinţa de recrutare.

Legea spune că la declararea mobilizării şi a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen ori rezervist concentrat/mobilizat devine obligatorie pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani.

Citeşte şi: Rusia a mărit bugetul de apărare pentru 2015. Pe ce va cheltui banii VIDEO

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 feb, 21:39
boby
No WAR
In caz de razboi tinerii romani o sa moara ca mustele.,sunt carne de tun Nu exista practic timpul necesar si nici resursele financiare pentru o minima pregatire militara.Este greu sa il inveti pe un recrut de 25-35 de ani care nu a facut in viata lui armata sa traga cu pusca sau sa capete rezistenta fizica necesara unui camp de lupta mai ales in caz de razboi . Din pacate ,Romania nu are o armata capabila sa isi apere teritoriul nici macar cu ajutorul NATO. Doamne Fereste de razboi cu Rusia ,caci atunci in 30 de minute suntem facuti praf si pulbere.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ