Iohannis: Întregul proces privind Proiectul de ţară va fi finalizat în aproximativ un an

| 04 oct, 12:02

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi că întregul proces privind Proiectul de ţară va fi finalizat în aproximativ un an de zile, subliniind că acest document nu este un program de guvernare pe patru ani.

"Durata acestui proces nu poate fi foarte scurtă, nu reuşim să elaborăm în câteva săptămâni un astfel de Proiect de ţară. Pe de altă parte, nici nu cred că este bine să ne întindem ani de zile în discuţii pentru ce vrem. Eu evaluez că vom fi în stare să realizăm, în această comisie, documentul primar în aproximativ o jumătate de an, după care obligatoriu urmează o largă consultare publică şi, cred eu, consensualizare politică. Întregul proces poate fi finalizat în aproximativ un an de zile", a spus Iohannis, la prima şedinţă a Comisiei prezidenţiale pentru elaborarea Proiectului de ţară. 

El a precizat că Proiectul de ţară nu este un program de guvernare pe patru ani de zile, ci un document care trebuie să fie valabil pentru toate guvernele ce vor veni după acceptarea proiectului. 

"Eu îmi doresc ca la finalul acestui întreg proces de elaborare a unui proiect de ţară să avem un document strategic care ne dă răspunsuri la întrebările ce sunt importante pentru România: ce ne defineşte, cu ce ne identificăm în lume, cu ce ne identificăm în Europa. (...) Aici nu vorbim de un program de guvernare pe patru ani, nici măcar de o strategie sectorială, aici vorbim de un proiect de ţară care trebuie să fie valabil pentru multă vreme şi toate guvernele care vor veni după acceptarea Proiectului de ţară să îşi bazeze programul de guvernare pe acest Proiect de ţară. Aşa se lucrează în ţările care au reuşit să construiască democraţii foarte performante, aşa vrem să lucrăm şi noi", a explicat şeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ