Iohannis, dupa întâlnirea cu Ciorbea: Sper ca până mâine-poimâine va sesiza Curtea Constituțională

| 01 feb, 12:23

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit miercuri la ora 12.00 cu cu Victor Ciorbea la sediul institutiei Avocatul Poporului, dupa ce acesta a refuzat in prima faza sa sesizeze Curtea Constitutionala pe "ordonanta Dragnea", care modifica Codul Penal in favoarea politicienilor penali.

UPDATE Iohannis a declarat la iesire ca i-a pus la dispozitie lui Ciorbea exemple de sesizari similare, iar Ciorbea a anuntat ca "daca exista decizii ale Curtii Constitutionale care fac exceptie de la lege, le analizam si vedem ce se poate face".



"Avocatul Poporului a promis ca va analiza cu celeritate si speranta mea e ca pana maine sau poimaine va analiza si va sesiza CCR. Cu siguranta va trebui Avocatul Poporului sa se uite putin si in jur, sa vada ca Romania e revoltata. Aceste lucruri nu pot fi ignorate", a mai spus Iohannis.

Declaratii Iohannis:



Declaratii Ciorbea:


 

 

 

-----

 

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la sediul Avocatului Poporului unde va discuta cu Victor Ciorbea despre ordonanţa privind Codurile Penale, la intrare şeful statului declarând că instituţia Avocatul Poporului are toate instrumentele pentru a ataca ordonanţa la CCR.

"Am decis să fac o vizită Avocatului Poporului, având în vedere că este, aşa cum spune denumirea Avocatul Poporului, iar poporul este foarte supărat pe această situaţie. Avocatul Poporului are instrumentele să atace ordonanţa care modifică codul penal şi pentru a vedea ce se poate face, am venit personal să vorbesc cu domnul Ciorbea", a declarat preşedintele Klaus Iohannis la intrarea la discuţii.

Preşedintele României a cerut, miercuri dimineaţa, şi şefului CSM sesizarea CCR în privinţa ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale, ordinea de zi a şedinţei consiliului fiind suplimentată cu un punct care prevede acestă solicitare.

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ