Iohannis, la Liceul "Mihai Eminescu" din Sofia: Merită să învățați limba română

| 16 iun, 11:01

Președintele Klaus Iohannis a vizitat joi Liceul "Mihai Eminescu" din Sofia, context în care le-a transmis elevilor că merită să învețe limba română.

Șeful statului a vizitat câteva clase ale liceului cu predare intensivă a limbii române, iar mai mulți elevi au recitat poezii scrise de Mihai Eminescu.

"Mi-a făcut foarte mare plăcere să vă vizitez. (...) Pentru mine a fost foarte important să vin astăzi aici. Acest punct din vizita mea din Sofia s-a realizat la dorința mea personală. Sunt foarte bucuros că am venit, fiindcă în pregătirea vizitei am aflat cum funcționează, care este nivelul și pot să vă spun că sunt foarte bucuros că am găsit o școală bine pregătită și elevi bine pregătiți. (...) Mulțumesc că v-ați pregătit în mod deosebit. (...) Merită să învățați limba română", a afirmat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis efectuează o vizită oficială în Bulgaria.

Miercuri, el s-a întâlnit cu președintele bulgar, Rosen Plevneliev, cu prim-ministrul Boyko Borissov și cu președintele Parlamentului, Tsetska Tsacheva. Iohannis a participat și la deschiderea Forumului de Afaceri româno-bulgar și la întâlnirea cu reprezentanți ai comunității de români din Bulgaria.

În cursul zilei de joi, șeful statului va vizita localitățile Plevna, Grivița și Pordim, locuri emblematice pentru independența României și eliberarea Bulgariei, și șantierul interconectorului de gaz Giurgiu — Ruse.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ