Iohannis: Politica externă a României va rămâne pe aceleaşi coordonate

| 18 ian, 12:33

Politica externă a României va rămâne pe aceleaşi coordonate esenţiale ca şi până în prezent, a afirmat miercuri preşedintele Klaus Iohannis.

Țara noastră trebuie să-şi menţină poziţia regională de pilon de stabilitate şi predictibilitate, consideră şeful statului

"Doresc să vă asigur că politica externă şi de securitate a României va rămâne pe aceleaşi coordonate esenţiale ca şi până acum. România trebuie să se menţină în regiune ca pilon de stabilitate şi de predictibilitate", a subliniat Iohannis, în deschiderea reuniunii cu ambasadorii străini acreditaţi la Bucureşti, care se desfăşoară miercuri la Palatul Cotroceni.

"Pilonii fundamentali ai politicii noastre externe rămân aceiaşi: aprofundarea Parteneriatului nostru strategic cu SUA şi consolidarea Uniunii Europene şi a NATO. Astfel, sunt convins că Parteneriatul strategic româno-american, care în acest an împlineşte 20 de ani de la lansare, va continua să se dezvolte şi să se aprofundeze. Noua administraţie americană se instalează în aceste zile la Casa Albă. (...) Contactele numeroase, inclusiv la nivel înalt, pe care le-am avut după alegerile din noiembrie din SUA mi-au reconfirmat angajamentul clar şi ferm al SUA pentru parteneriatul cu România", a mai spus Iohannis.

Preşedintele a amintit că România are un nou Parlament şi un nou Guvern, rezultate în urma alegerilor din decembrie 2016. Şeful statului a punctat că alegerile s-au desfăşurat în cele mai bune condiţii din punct de vedere democratic şi al organizării. De asemenea, preşedintele a subliniat ca pe un fapt pozitiv că niciun partid extremist nu a intrat în Parlament, ceea ce demonstrează în mod elocvent maturitatea societăţii româneşti. 

Klaus Iohannis a precizat că în România trebuie continuată întărirea statului de drept şi menţinută stabilitatea economică, iar în acest sens noul Guvern are o "responsabilitate deosebită".

Presedintele Klaus Iohannis a participat la şedinţa de guvern de miercuri dimineaţă.

După ce a ajuns la sediul Guvernului, preşedintele Iohannis a mers direct în biroul premierului Grindeanu. Cei doi au avut o discuţie de 10 minute între patru ochi. Ulterior, la discuţie s-a alăturat şi ministrul Justiţiei, Florin Iordache.

Participarea în premieră a preşedintelui Iohannis la o şedinţă de Guvern a venit în contextul informaţiilor că Executivul ar urma să adopte prin OUG modificarea unor articole din Codul Penal sau chiar o graţiere.

Tag-uri: Klaus Iohannis
loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ