Iohannis, reprezentanților unor multinaționale americane:Vizăm eliminarea constrângerilor care afectează libertatea economică

| 26 sep, 10:22

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit vineri cu reprezentanții unor companii multinaționale americane, context în care a pledat pentru necesitatea implementării unui ghid de bune practici, având la bază prevederi din legislația americană privind combaterea actelor de corupție din societatea economică.

"Președintele Klaus Iohannis a reiterat prioritatea României de a atrage investiții străine, unul dintre obiectivele principale ale țării noastre fiind eliminarea constrângerilor care afectează libertatea economică și reprezintă impedimente pentru investitori", arată Administrația Prezidențială.

Întâlnirea cu reprezentanții unor companii multinaționale americane prezente sau care doresc să investească în România, printre care MetLife, Johnson & Johnson, Chevron, ExxonMobil, Cargill, Timken Warburg Pincus, a avut loc în cadrul evenimentului "American Romanian Investors Dialogue".

Sursa citată arată că aceste companii vor putea aduce în România mai multe investiții directe, care să contribuie la transferul de tehnologie și să creeze mai multe locuri de muncă.

Administrația Prezidențială precizează că tematica discuțiilor s-a axat pe valorificarea potențialului real al cooperării economice dintre România și Statele Unite ale Americii, investițiile americane ca instrument de modernizare economică, independența energetică și rolul ei ca vector esențial al competitivității economice a României, precum și Cadrul de cooperare ca element important al Parteneriatului Transatlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP).

Întrevederea a fost organizată de American-Romanian Business Council, o organizație non-profit care promovează relațiile comerciale dintre Statele Unite ale Americii și România.

Citește și: KLAUS IOHANNIS a participat la deschiderea Summitului ONU

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 noi, 19:05
Claudia
CASTIGURI GARANTATE
PENTRU TOATE LOCALITATILE!! BANI DIN PRIMA LUNA!! 100-285 de EURO LUNAR! Cautam urgent numai oameni extrem de seriosi si interesati colaboreze cu noi, pentru a lucra in timpul liber sau full-time, la alegere, in asa fel incat sa obtina castiguri imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ