Gorghiu: Dragnea și Oprea să se delimiteze de declarațiile lui Ponta despre trimiterea sa în judecată

| 25 sep, 12:52

Copreședintele PNL Alina Gorghiu le-a cerut, vineri, liderilor PSD și UNPR să se delimiteze de declarațiile făcute de prim-ministrul Victor Ponta într-o emisiune televizată, unde a afirmat că se întreabă dacă nu cumva președintele Klaus Iohannis a făcut "presiuni" ca el să fie trimis în judecată.

"Le solicit domnilor Dragnea și Oprea, tutorii politici ai lui Victor Ponta și totodată cei care îl girează în fruntea Guvernului României, explicații pentru derapajele de ieri seară ale prim-ministrului trimis în judecată. Cred că este imperativ ca liderii principalelor partide din coaliția de guvernare să se delimiteze public de afirmațiile lui Victor Ponta, calomnioase și nedemne de funcția pe care o ocupă. Modul în care premierul Ponta înțelege să ducă lupta pentru supraviețuire politică aduce grave prejudicii României", a scris Gorghiu pe Facebook.

Ea a adăugat că aceia care îl sprijină politic pe Victor Ponta au suficient timp până marți, la votul asupra moțiunii de cenzură a PNL, să analizeze dacă sunt dispuși "să dea socoteală pentru fiecare ieșire în decor a acestui prim-ministru compromis moral și politic".

Premierul Victor Ponta a afirmat joi seară că își pune întrebarea dacă nu cumva Klaus Iohannis ar fi făcut presiuni pentru ca el să fie trimis în judecată, susținând că ''președintele României trebuie să fie un pic mai echilibrat''.

Întrebat cum comentează faptul că președintele Iohannis dorește să treacă moțiunea de cenzură a PNL întrucât trimiterea în judecată a premierului pune România într-o situație unică în Europa, Ponta a replicat:

"Eu mă întreb dacă nu cumva domnia sa a făcut presiuni ca să fiu eu trimis în judecată că deja aceste declarații mi se par anormale din partea unui președinte al României. Dacă vorbim de președintele PNL, doamna Gorghiu poate să spună ce îi trece prin cap sau ce nu îi trece prin cap. Dar președintele României trebuie să fie un pic mai echilibrat, să ne trateze pe toți ca fiind cetățeni ai României. Nu peneliștii sunt cetățeni de gradul unu și noi toți ceilalți suntem de gradul doi sau trei. Așa cred eu că ar fi normal".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 sep, 08:34
Irina
Mai multe prejudicii ai adus tu de când ai venit în fruntea PNL și te-ai îmbârligat cu corupții din PDL care-au nenorocit țara , dar pentru interesele voastre meschine n-a contat acest lucru .
Ești o rârâită penibilă și fără pic de carismă care habar n-are de politică , dar te bagi singură în seamă .
Ce opoziție de rahat ! O să ajungeți la putere când mi-oi vedea ceafa !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ