Ponta cheamă societatea civilă la consultări pe tema refugiaţilor

| 24 sep, 18:15

Premierul Victor Ponta îi invită pe membrii societății civile, care au transmis joi un apel la autorități să își reconsidere atitudinea în privința crizei refugiaților, la o reuniune cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniu, ''pentru a face eforturi comune de implementare a deciziilor europene''.

''Am primit apelul reprezentanților societății civile. Îl consider pertinent și oportun. În cursul săptămânii viitoare îi rog să accepte o reuniune la Guvern cu reprezentanții instituțiilor publice cu atribuții în acest domeniu pentru a face eforturi comune de implementare a deciziilor europene!'', a scris premierul Ponta, joi, pe pagina sa de Facebook.

Mai multe organizații neguvernamentale, între care Asociația Pro Democrația, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Salvați Copiii România, Societatea Academică din România și APADOR-CH, au solicitat autorităților să își reconsidere atitudinea în gestionarea crizei refugiaților și să dea un semnal de încredere, umanitate și solidaritate.

Potrivit unui comunicat al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile,  "ca reacție la poziționarea inadecvată a autorităților române în criza refugiaților, în țară și la nivelul UE, numeroase organizații ale societății civile își declară ferm dezacordul, cerându-le acestora să își reconsidere atitudinea și să dea un semnal de încredere, umanitate și solidaritate".

Apelul societății civile privind criza refugiaților a fost semnat până în prezent de peste 50 de organizații și numeroși cetățeni, iar semnăturile de susținere se strâng în continuare, precizează comunicatul de presă.

Semnatarii apelului susțin că "modul în care au reacționat autoritățile române, prin vocea președintelui, a premierului și miniștrilor, este inadecvat, ignorând atât tradiția țării care în nenumărate rânduri a deschis ușa refugiaților, cât și spiritul tratatelor internaționale la care România este parte".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 sep, 19:56
rodi
oferta
Trebuie să aveţi dorinţa intensă, arzătoare, de a fi mai mult decât aţi fost vreodată înainte. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ