Iohannis: România va fi reprezentată doar de ambasadorul G. Maior la învestirea lui Trump. Dragnea și-a luat bilet

| 16 ian, 21:11

Premierul Sorin Grindeanu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au fost invitaţi la ceremonia de învestire a preşedintelui ales al Statelor Unite, Donald Trump. Evenimentul are loc vineri, la Washington, dar până atunci au loc şi alte manifestări. Preşedinţia spune însă că la eveniment România va fi reprezentată doar de ambasadorul George Maior.

Administraţia Prezidenţială precizează că nicio delegaţie străină nu este invitată oficial cu ocazia ceremoniilor de inaugurare a preşedintelui Statelor Unite ale Americii, arătând că România va fi reprezentată la învestitura lui Donald Trump de ambasadorul ţării noastre în SUA.

'Conform practicii Statelor Unite ale Americii privind ceremoniile de inaugurare a noilor preşedinţi, şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Washington sunt singurii care îi reprezintă oficial pe şefii de stat şi guvernele lor la evenimentele de învestitură. Nicio delegaţie străină, cu atât mai puţin şefi de stat sau de guvern, nu este, potrivit acestei cutume, invitată oficial cu această ocazie. Această regulă a fost reconfirmată explicit şi cu ocazia învestirii preşedintelui Donald Trump, astfel cum a fost subliniat în invitaţia trimisă de către Departamentul de Stat, în numele Comitetului Congresional Comun privind Ceremoniile Inaugurale, tuturor misiunilor diplomatice din Washington', arată Administraţia Prezidenţială într-un comunicat. 

În comunicat se mai arată că delegaţii formate din reprezentanţi ai unor instituţii sau partide care participă la evenimente organizate în marja ceremoniilor oficiale inaugurale nu reprezintă oficial statul român. 

'România va fi reprezentată, conform practicii amintite, de ambasadorul României în Statele Unite ale Americii', precizează Administraţia Prezidenţială

Liviu Dragnea va putea participa la ceremonia de depunere a jurământului, dar şi la un dineu la care vor fi prezenţi preşedintele şi vicepreşedintele Statelor Unite, alături de soţii.

La ceremonia de învestire a lui Donald Trump sunt aşteptaţi aproximativ 900.000 de oameni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ