Iohannis şi-a scris comunicatele de joi, ca să poată pleca în weekend la Sibiu UPDATE

| 08 noi, 12:05

Klaus Iohannis şi-a scris din timp mesajele pe care vrea să le transmită românilor. Preşedintele este plecat, ca în fiecare weekend, la Sibiu, însă Administraţia Prezidenţială transmite comunicate ca şi cum Iohannis cum ar fi la birou, la Cotroceni. Comunicatul de duminică este pregătit încă de joi.

UPDATE Administraţia Prezidenţială a corectat comunicatul imediat după apariţia articolului Obiectiv.info (nu ştim dacă au văzut la noi ori s-a autosesizat). Cert este că acum varianta .PDF a documentului atestă că acesta a fost întocmit  pe 8 noiembrie, adică a fost adus la zi.

Administraţia Prezidenţială a transmis un mesaj cu ocazia Sfinţilor Mihail şi Gavril, zi în care se săbătoreşte şi Ordinul „Mihai Viteazul”, cea mai înaltă decoraţie militară de război.

Comunicatul precizează că mesajul este transmis duminică, 8 noiembrie, de preşedintele Klaus Iohannis. Numai că în documentul .PDF, copie după comunicatul original, se vede că actul a fost întocmit  încă de joi, 5 noiembrie. Vineri, pe 6 noiembrie, după consultările cde la Cotroceni cu societatea civilă, presa a relatat că preşedintele Iohannis a plecat la Sibiu, unde îşi petrece aproape fiecare weekend.

Iată comunicatul Preşedinţiei:

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis duminică, 8 noiembrie a.c., un mesaj cu prilejul Zilei Ordinului „Mihai Viteazul”.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„A devenit deja o tradiţie ca la data de 8 noiembrie, cu prilejul soborului Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril, să sărbătorim Ziua Ordinului „Mihai Viteazul”, care este cea mai înaltă decoraţie militară de război ce se acordă ofiţerilor şi unităţilor militare. Instituit de Regele Ferdinand, Ordinul era destinat a răsplăti „faptele excepționale de război ale ofițerilor care s-au distins în fața inamicului”.

Deşi au trecut şapte decenii de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, ne reculegem cu pietate în faţa faptelor de arme săvârşite de Cavalerii Ordinului „Mihai Viteazul”. Ei reprezintă pilda curajului pe câmpul de luptă, dar şi un model de eroism şi spirit de sacrificiu pentru mai tinerii lor camarazi. Peste veacuri, urmaşii îşi vor aminti cu mândrie şi recunoştinţă de dârzenia şi demnitatea cu care aceşti bravi Cavaleri au apărat interesele militare şi politice ale României. Însă şi noi, cei care ştim că o societate integră și prosperă are nevoie de modele, trebuie ca, prin acţiunile prezente şi viitoare, să ne ridicăm la înălţimea şi strălucirea faptelor şi idealurilor acestora.

Astăzi mai sunt în viaţă doar doi Cavaleri ai Ordinului „Mihai Viteazul”: Majestatea Sa Regele Mihai I al României şi domnul General de brigadă (rtr.) Constantin Mihalcea, cărora le transmit mulţumirile noastre pentru exemplul de curaj pe care ni l-au dat şi urări de viaţă lungă şi sănătate!

Cavalerii Ordinului rămân în memoria, inimile şi sufletele noastre, tocmai pentru a ne arăta că stă în puterea şi priceperea noastră să ridicăm România!

Stimaţi şi preţuiţi Cavaleri ai Ordinului „Mihai Viteazul”, pentru tot ceea ce aţi făcut pentru ţară, vă rog să primiţi expresia preţuirii noastre sincere!

La mulţi ani!”, se arată în finalul comunicatului.

Poarta Palatului Cotroceni a fost luată de asalt vineri la prânz de diverşi reprezentanţi ai societăţii civile, care au vrut să participe la consultările la care a invitat preşedintele Klaus Iohannis. Pe lângă lista cu invitaţi, au venit şi destui neinvitaţi, care susţin însă că reprezintă în aceeaşi măsură societatea civilă şi au drept să participe la întâlnire.

Citeşte şi: Inflaţie de societate civilă la poarta Palatului Cotroceni. Cine a intrat la consultări, cine s-a îmbrâncit afară

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 apr, 22:15
MarionShivy
Do you like it?
Waiting for an assessment
>>>HERE
05 aug, 00:56
Ferneked
Cooperation proposal
Hello my friend.
Our employees wrote to you yesterday maybe...
Can I offer paid advertising on your site?
09 noi, 01:00
Daniela Boitan
!
Nu aştepta să se schimbe guvernul, să crească dobânzile, să scadă impozitul pe profit sau mai ştiu eu ce semn clar că stau să răsară zile bune şi pentru tine. Învaţă să crezi în tine - aşa şi nu altfel au făcut toţi oamenii de succes, bărbaţi sau femei, dintotdeauna. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email
09 noi, 00:00
vasile
Nu prea v-a iesit, este?
Deci v-ati inselat, n-a plecat in weekend. Ati mancat din nou rahat cu polonicul, ca o demna fituica a lui Voiculescu. Ghinion... :-)

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ