Iohannis: Solomon Marcus va rămâne în sufletele noastre pentru tenacitatea şi înţelepciunea sa

| 17 mar, 12:24

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi condoleanţe celor care "sunt alături şi îl iubesc" pe Solomon Marcus, precizând că academicianul "va rămâne pentru totdeauna în sufletele şi gândurile noastre pentru tenacitatea, înţelepciunea şi dragostea cu care şi-a desăvârşit viaţa şi cariera".

"Am primit cu multă tristeţe vestea dispariţiei Academicianului Solomon Marcus. Performanţa sa ştiinţifică şi devotamentul pentru a construi un sistem educaţional centrat pe nevoile reale ale celui care învaţă reprezintă un model la care ne putem raporta cu toţii. Va rămâne pentru totdeauna în sufletele şi gândurile noastre pentru tenacitatea, înţelepciunea si dragostea cu care şi-a desăvârşit viaţa şi cariera. Transmit sincere condoleanţe şi sunt alături de cei care îl respectă şi îl iubesc pe Academicianul Solomon Marcus. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a scris preşedintele pe pagina sa de Facebook.

Matematicianul Solomon Marcus a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 91 de ani la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu".

Solomon Marcus s-a născut în data de 1 martie 1925 în judeţul Bacău. După absolvirea studiilor liceale, a urmat cursurile Facultăţii de Matematică din cadrul Universităţii Bucureşti. A obţinut ulterior titlurile ştiinţifice de doctor în matematică şi doctor docent. După absolvirea facultăţii, a predat ca profesor la Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii Bucureşti.

Profesorul Solomon Marcus este autor a numeroase studii interdisciplinare, iar opera sa a fost citată de peste 1.000 de autori. A publicat peste 50 de volume în România şi care au fost traduse în mai multe limbi din Europa şi nu numai şi aproximativ 400 de articole în reviste ştiinţifice sau de specialitate.

Din 1993 a devenit membru corespondent al Academiei Române. În anul 2001, matematicianul Solomon Marcus a fost ales ca membru titular al Academiei Române.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ