IOHANNIS, soluţie RADICALĂ: Schimbăm tot!

| 28 ian, 19:40

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, după încheierea consultărilor cu reprezentanții partidelor de la Palatul Cotroceni că pe parcursul mandatului său își dorește o reformă a instituțiilor politice, vorbind în aceste sens despre trei direcții principale: participarea, integritatea și durabilitatea.

”După cum ştiti, reforma instituţiilor politice este una dintre priorităţile mandatului meu şi primul pas în reforma clasei politice. Este momentul să trecem la o nouă etapă a democraţiei româneşti. Această nouă etapă ar trebui să însemne o resetare a sistemului şi o creştere a încrederii cetăţenilor în instituţiile democratice”, a declarat șeful statului.

”Astfel, am în vedere trei direcții. Participarea este prima direcţie şi mă refer la asigurarea condiţiilor pentru ca toţi românii să voteze, inclusiv și în special cei din diaspora. Dar şi la încurajarea participării la vot în general, la deschiderea spațiului politic printr-o altă legislație a partidelor politice. Trebuie să aducem oamenii mai aproape de politică, să nu avem două Românii, una a politicienilor și una a oamenilor. Integritatea, înţeleasă nu în sensul juridic, ci la modul de lucru, care presupune transparență și corectitudine in funcționarea instituțiilor, inclusiv în finanțaarea partidelor și a campaniilor electorale. Dacă vrem ca oamenii să aibă încredere în noi, trebuie să funcţionăm noi. Durabilitatea - să gândim un cadru legislativ care să asigure eficienţă în reprezentarea electoratului. Putem să venim cu pachete de legi care să ţină mai mult decât un ciclu electoral şi să construim instituţii foarte solide”, a mai precizat Klaus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ