IOHANNIS, propuneri INCREDIBILE! Ce se va întâmpla cu românii din Diaspora?

| 28 ian, 20:09

Președintele Klaus Iohannis a declarat că la consultările cu partidele și formațiunile parlamentare a propus un calendar în ceea ce privește pachetul de legi electorale, arătând că a convenit ca până la finele noii sesiuni parlamentare să existe o soluție legislativă în acest caz.

"Am propus un calendar concret. Până la finele primei sesiuni parlamentare am convenit să avem o soluție legislativă pentru a asigura votul românilor din diaspora, legislația privind alegerile locale și parlamentare, legislația partidelor și cea privind finanțarea partidelor și a campaniilor electorale", a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni.

Președintele Iohannis a precizat că a finaliza la timp aceste proiecte este un angajament pe care partidele îl fac nu în raport cu el, ci cu electoratul.

De asemenea, el a susținut că există toate premisele ca în cazul simplificării procedurilor privind solicitările din partea justiției referitoare la parlamentari să fie adoptată o soluție legislativă în scurt timp.

"În urma discuțiilor au rezultat mai multe concluzii comune, lucru care ne arată că suntem pe drumul cel bun. În primul rând toate partidele și-au exprimat disponibilitatea de a susține simplificarea procedurilor pentru cererile de încuviințare a reținerii, arestării sau percheziției parlamentarilor pentru a permite justiției să-și facă treaba. Există toate premisele ca o soluție legislativă în acest sens să fie adoptată în scurt timp, inclusiv în lumina raportului MCV adoptat astăzi, în afara consecințelor imediate s-ar da astfel și semnalul de voință politică așteptat de toată lumea", a punctat Iohannis.

CITEŞTE ŞI: IOHANNIS, soluţie RADICALĂ: Schimbăm tot!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ