Ion Iliescu: Se impune un congres extraordinar al PSD

| 21 noi, 2014

Preşedintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, a reafirmat vineri că se impune un congres extraordinar al formaţiunii, pentru a da un semnal de mobilizare electoratului şi totodată pentru a face o analiză a rezultatului alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie.

Ion Iliescu consideră că rezultatul obţinut este nu numai eşecul lui Victor Ponta, ci al întregului partid.

'Păi nu numai el. Şi el şi partidul (n.r. să răspundă), pentru că nu este eşecul unei persoane, ci şi al PSD. Eu am şi lansat această idee, de fapt este o chestie firească, va trebui ca organele executive de partid şi apoi un congres special să facă o analiză serioasă şi să tragă concluziile cuvenite, cum anume să se pregătească. Cred că da, vom discuta şi vom vedea, părerea mea este că se impune un congres tocmai pentru a da un semnal de mobilizare a forţelor de care dispunem', a declarat Ion Iliescu la Târgul de carte 'Gaudeamus', unde şi-a lansat volumul 'Destinul unui om de stânga. Amintiri'.

Întrebat dacă este necesară schimbarea echipei de conducere a PSD, Iliescu a evitat să răspundă tranşant. 'Asta-i altceva, se va discuta', a spus el.

Ion Iliescu crede că şi de această dată a fost vorba despre un vot negativ, pentru că totdeauna în ultimii 25 de ani au existat voturi pro şi voturi contra, la care s-a adăugat reacţia electoratului 'la ceva care nu i-a oferit satisfacţia cuvenită''. 'Nu e vorba numai de campanie, e percepţia... Eu nu vreau să dau calificative, dar este percepţia electoratului, deci trebuie să stăm să analizăm mai atent şi asta trebuie să o facă oamenii responsabili din partid, să fie un Biroul executiv, şi un Consiliu Naţional, poate şi un Congres extraordinar, care să analizeze şi să dezbată şi să tragă toate concluziile cuvenite la nivel de centru, la nivel de organizaţii locale, pentru programul partidului, pentru perioada următoare. Urmează doi ani nu uşori şi alegerile parlamentare din 2016. Deci, oricum partidul trebuie să vină cu un proiect, cu un program pentru următorii doi ani şi pentru alegerile parlamentare din 2016. Aşa se impune', a opinat preşedintele de onoare al social-democraţilor. 

Potrivit acestuia, este vorba despre un eşec politic. 'Asta-i viaţa politică, avem noi o expresie de 25 de ani. Aceşti 25 de ani au însemnat flux şi reflux. (...) Viaţa e cu de toate. Ce-i important pentru forţele politice, e să nu intre în panică când pierd şi să nu se umfle în pene când câştigă, să-şi păstreze echilibrul şi să poată să consolideze ce au construit până atunci, să deschidă orizonturi noi. Eu sper ca PSD să facă o analiză serioasă a cauzelor, pentru că e un semnal din partea electoratului. Orice partid e dator să facă analiza proprie şi cum să răspundă mai bine electoratului', a menţionat fostul şef de stat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ