Adrian Năstase, PRIMA reacţie oficială după alegerile prezidenţiale

| 23 noi, 2014

Candidatul PSD-UNPR-PC la prezidenţiale, Victor Ponta, şi echipa acestuia nu au ştiut, din păcate, să stimuleze un vot pozitiv, a afirmat duminică fostul premier Adrian Năstase.

Potrivit acestuia, "în mod evident", la alegerile prezidenţiale a fost vorba despre "două Românii'', fiind vorba despre "un vot anti-Ponta".

"Şi eu cred că în actualele alegeri, din păcate, Victor Ponta şi echipa lui nu au ştiut să stimuleze un vot pozitiv. A fost un vot anti-Ponta care era de fapt un vot antisistem, care i-a adunat şi pe cei care nu voiau gaze de şist, şi pe cei care nu voiau Roşia Montană. Deci, un vot foarte ciudat, aglutinat, un vot care până la urmă a dus la scoaterea din casă a celor nehotărâţi printr-un efect de contaminare emoţională", a declarat Adrian Năstase la Târgul de Carte Gaudeamus, unde şi-a lansat volumul "Cele două Românii".

Pe de altă parte, el a arătat că nu are o confirmare privind veridicitatea fotografiei difuzate sâmbătă de presă, în care Victor Ponta apare într-un club din Abu Dhabi, alături de Sebastian Ghiţă, apreciind că preşedintele PSD trebuie să fie cel care dă explicaţii în acest sens. "Eu deocamdată nu am o confirmare în legătură cu această eventuală excursie, aşa încât vom mai aştepta să vedem şi probabil că Victor Ponta va da el singur explicaţii în legătură cu aceste fotografii. Eu i-am trimis două sms-uri, am respectat până la urmă dorinţa lui de a sta în ambianţa de familie şi de a trece peste un moment extrem de dificil. Eu ştiu că şi-a închis telefonul şi practic după aceea nu a mai răspuns şi am respectat lucrul acesta", a detaliat Năstase.

Întrebat dacă s-a implicat în campania electorală a lui Victor Ponta, Adrian Năstase a negat şi a dorit să puncteze că "mentorul există până la o anumită vârstă". "Formula aceasta cu mentorul mă amuză destul de tare. Ai nevoie de un mentor până la o anumită vârstă, după aceea eşti tentat şi doreşti să hotărăşti singur şi nu mai ai nevoie de mentor. În campania electorală, cum am spus şi public, nu am dorit să particip tocmai pentru a nu-i crea elemente de vulnerabilitate, ştiind foarte bine că unii ar fi legat imediat participarea mea de unele dintre deciziile tribunalului. Şi atunci am preferat să stau deoparte. Nu am participat de niciun fel la campania electorală", a precizat fostul premier.

În opinia acestuia, conducerea PSD este singura care îşi va decide viitorul. "Victoria are foarte mulţi părinţi, în timp ce înfrângerea este orfană. Va continua în formula pe care o vor decide colegii din partid la congresul viitor", a adăugat Adrian Năstase.

Citeşte şi: VIDEO Cum se tachina Adrian Năstase cu marele ocrotitor al dreptei, Lucian Mândruţă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 noi, 2014
geo
Oferte de lucru pe timp de criza! Alternativa noastra este cea mai sigura si mai serioasa! Oferim din start contract legal! Oamenii au inceput deja sa lucreze! S-au facut primele plati! Avem dovada! Castigurile sunt garantate! 300 de dolari lunar, pentru operatori online, cu 3 ore de lucru pe zi! Va expediem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ