DEZVĂLUIREA care schimbă TOATE datele alegerilor

| 21 noi, 2014

Cristian Manafu, unul din cei mai cunoscuţi bloggeri din România, a postat pe blogul personal un articol în care punctează că nu Internetul a câştigat alegerile prezidenţiale de duminica trecută.

"Poate la un moment dat, cineva va face o analiză adevărată asupra impactului Internetului, în general, şi al Facebook, în particular, asupra alegerilor prezidenţiale din acest an. Până atunci, putem doar să ne felicităm că tot Internetul – din jurul nostru – a vorbit despre bătălia finală, despre ce se difuza la TV şi despre tot ce se află din offline", scrie Cristian Manafu.

Însă Internetul nu a câştigat alegerile sau, mai corect spus, nu a determinat victoria. A “făcut diferenţa”, dar nu a dat lovitura decisivă.

Citeşte şi: Suma astronomică pentru promovarea online a lui Iohannis, cheltuită pe fani şi like-uri

Alegerile au fost câştigate prin word-of-mouth, prin vorba dusă din gură în gură. Internetul – şi Facebook, în special – a fost o platforma de mobilizare, a fost locul în care foarte mulţi oameni au conştientizat că împotriva manipulării din media, pomenilor de partid şi turismului electoral nu se poate lupta decât convingând cât mai mulţi oameni să vină la vot.

Bula Internetului – care a eşuat (după spusele multora) în primul tur – s-a spart, iar oamenii din ea au pus mâna pe telefon, au bătut la uşi, au lansat conversaţii spontane. Alegerile au fost câştigate pentru că am avut parte de micro-mobilizare în grupuri de prieteni, în familie, în birouri, în taxiuri, la petreceri şi în multe alte locuri în care cunoscuţi, prieteni, colegi şi rude s-au convins unii pe alţii să voteze.

Citeşte şi: Cine este omul din spatele lui Klaus Iohannis care i-a adus peste 1 milion de fani pe Facebook

Sunt un om al Internetului, dar nu mă îmbăt cu apă rece. Mai avem mult până departe. Noroc că de data aceasta am avut inspiraţia să ieşim de pe Facebook şi să dăm vestea din gură în gură.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ