Ion Iosif Ficior, torţionarul de la Periprava: Am fost un simplu executant. Eu sunt ţapul ispăşitor

| 05 oct, 2013

Ion Iosif Ficior, torţionarul de la Periprava, a vorbit pentru prima dată cu jurnaliştii după ce dosarul lui a ajuns la Parchet. Acuzat de genocid, fostul comandant de puşcărie consideră că a fost un simplu executant, iar acum a fost găsit ţap ispăşitor. Urmăriţi un material filmat cu camera ascunsă de reporterii România TV.

 

Deşi multe dintre victimele închisorilor comuniste au povestit atrocităţile prin care au trecut, Ficior, fostul şef de la Periprava, nu-şi explică de ce este acuzat de procurori.

"Eu am fost un executant (...) Eu sunt ţapul ispăşitor ...(...) Eu am făcut comunismul în România? (...) Eu nu eram de capul meu acolo!", a declarat Ion Ficior.

Ficior are o explicaţie şi pentru groapa comună găsită la Periprava.

"Eu, personal, n-am omorât şi n-am bătut (...) Oamenii care au murit, au murit de moarte...sunt registrele medicale. Am avut doi medici care vegheau (...) Acolo a fost război!", a mai spus torţionarul.

Ficior nu poate justifica nici plecarea în 1983 a fiului său în Statele Unite, în vreme ce unii deţinuţi din închisoarea condusă de el erau închişi pentru tentativă de trecere a frontierei.

Ficior a spus reporterilor că fiul lui a plecat legal din ţară, în timpul regimului comunist. Întrebat de ce băiatul lui nu a intrat la puşcărie pentru asta, Ficior a răspuns că trebuia întrebată Justiţia, nu el.

Călăul Ion Iosif Ficior a fost acuzat de genocid. El este considerat responsabil pentru moartea a peste 100 de deţinuţi politici
.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ