ION ŢIRIAC a dat statul român în judecată. Motivul INCREDIBIL pentru care a făcut acest gest

| 06 ian, 22:46

Omul de afaceri Ion Ţiriac a dat în judecată statul român. Fostul tenisman nu acceptă faptul că înţelegerea cu Romsilva privind închirierea domeniului de vânătoare din Balc s-a încheiat.

Reprezentanţii lui Ion Ţiriac susţin că acesta are în continuare dreptul să organizeze partide de vânătoare acolo. Cert e că, până acum, el a plătit statului mai puţin de 10.000 de euro pe an, pentru a împuşca mistreţi.

În 20o5, Ion Ţiriac a bătut palma cu şefii Romsilva pentru domeniul de la Balc. Omul de afaceri a cumpărat clădirile, a concesionat terenul de sub ele şi a închiriat, pentru 9.500 de euro pe an, toate cele o mie de hectare de pădure, unde trăiesc peste 600 de mistreţi. Potrivit Romsilva, înţelegerea s-a încheiat în 2015, scrie Digi24.

Adrian Florescu, director la Direcția Silvică Bihor: „Baza legală care a stat ca termene la întocmirea acestui contract s-a modificat între timp atât codul civil, cât și codul silvic, codul penal”.

Mai exact, legea specifică acum că un domeniu de vânătoare poate fi închiriat pe cinci sau zece ani. Reprezentanţii societăţii lui Ion Ţiriac au dat în judecată Romsilva şi invocă o clauză care prevedea prelungirea tacită a înţelegerii, pentru alți 49 de ani. Deci, spun aceştia, contractul nu a expirat.

Nicolae Mândrilă, avocatul societăţii lui Ion Ţiriac: „Dacă s-ar întâmpla prin absurd asemenea chestiuni, atunci ar trebui să ne despăgubească cu o sumă considerabilă”.

Investițiile efectuate de această societate pentru complexul de vânătoare depășesc cu mult 4-5 milioane de euro evaluate în 2005.

Localnicii din Bac primeau câte 50 lei pe zi, ca să fie gonaci.

La vânătorile organizate de Ion Ţiriac pe domeniul din Balc au participat, de-a lungul timpului, personalităţi de la noi, precum fostul premier Adrian Năstase sau prinţul Sturdza, dar şi importanţi oaspeţi străini, cum ar fi designerul Stefano Ricci, Wolfgan Porsche sau fostul preşedinte al grupului Daimler-Chrysler. Aceştia împuşcau, în fiecare an, în jur de o sută de mistreţi. Următorul termen în procesul dintre Romsilva şi societatea controlată Ion Ţiriac e stabilit pentru 18 ianuarie, la Tribunalul Bucureşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ