Vânătoarea de la Balc: Ţiriac şi oaspeţii lui au aterizat pe Aeroportul din Oradea

| 18 dec, 22:24

Numărul invitaţilor lui Ion Ţiriac la a zecea ediţie a deja tradiţionalei vânători de mistreţi de la Balc bate în acest an suta de persoane.

Pe Aeroportul din Oradea a fost programată vineri aterizarea a nu mai puţin de 20 de avioane private, iar pe lângă cei care vin pe calea aerului mai sunt şi prieteni ai lui Ţiriac care vor ajunge sau deja au şi ajuns la Oradea cu maşinile.

Ţiriac, taciturn şi grăbit

Primul care a aterizat, în jurul orei prânzului, a fost, de altfel, chiar amfitrionul Ion Ţiriac, care le-a spus scurt jurnaliştilor că vor participa "aceiaşi invitaţi, care vin în fiecare an să îşi vadă afacerile în România".

În jurul orei 16.45, au urmat două avioane, primul aducând un grup condus de Wolfgang Porsche, moştenitorul faimoasei companii auto germane, iar celălalt, aproape concomitent, pe celebrul creator de modă italian Stefano Ricci.

Nemţii, în "silenzio stampa"

La ieşirea din Aeroport, nemţii, în fruntea cărora s-a aflat chiar Porsche, au refuzat să adreseze chiar şi cea mai scurtă interjecţie jurnaliştilor orădeni, tăcând cu încăpăţânare atât în momentul când au fost întrebaţi cum se numesc, cât şi apoi, când – după lipsa răspunsului – au fost "provocaţi" să explice dacă le este "ruşine de numele" pe care le poartă.

În schimb, italianul şi-a făcut apariţia ca o vedetă adevărată. Purtând barbă şi o pălărie, el i-a salutat pe jurnalişti, şi-a spus şi numele la solicitarea acestora, iar când a auzit interogaţia absolut retorică privind motivul vizitei sale, a spus simplu: "Vreau să mă întâlnesc cu nişte prieteni şi să vânez ceva".

Un italiano vero

În timp ce angajaţii nemţilor se chinuiau să încarce în Range Rover-urile puse la dispoziţie de Ţiriac numeroasele bagaje, ceea ce a şi luat ceva timp, italianul s-a îndreptat spre ieşirea din Aeroport însoţit de un singur bărbat, care împingea un cărucior pe care se afla o singură valiză a lui Ricci. Ce-i drept, una senzaţională, mare, din piele de culoare maro-bordo, pe care îi era gravat numele, vizibil, dar nu ostentativ, cu majuscule aurite: STEFANO RICCI.

Întrebat de ce tovarăşii săi nemţi sunt atât de ursuzi, italianul le-a făcut pe plac jurnaliştilor, cu o uşoară ironie la adresa fie a acestora, fie a jurnaliştilor care nu i-au recunoscut, spunând că "anul viitor sperăm să ni se alăture şi doamna Merkel". În mod sigur, uşor de recunoscut...

Moguli, politicieni, bucătari

Astfel, sâmbătă şi duminică îşi vor descărca armele în mistreţii de la Balc, pe lângă cele două VIP-uri deja amintite, Volker Schmidt (din grupul Allianz), cel mai bogat ungur, Sandor Csany, omul de afaceri Klaus Mangold, fost preşedinte al grupului Chrysler-Daimler şi preşedinte al Comitetului de Supervizare al Rotschild Gmbh, Peter Rau, fost expert financiar Philip Moriss şi Porsche, în prezent membru în Consiliul de Administraţie al companiei financiare germane Definiens, Alfred Baumhauer, fabricant Cartier, Rudolf Streicher, fost ministru în mai multe guverne ale Austriei şi şef al Partidului Socialist de la Viena, industriaşii Wolfram Zoller, Siegfried Wolf, Alexander Pappas şi Rafael Malo, bancherul austriac Erich Hampel, politicianul ucrainean Nestor Shuyfrych etc. Ţiriac a adus, de asemenea, şi un maestru bucătar din Italia, Chef Robert Casini.

Dintre români se remarcă prinţul Dimitrie Sturdza, omul de afaceri covăsnean Arpad Sarkany, Sorin Florea, fost şef al Gărzii Financiare Bucureşti, Sandu Georgescu, patronul uneia dintre firmele care a implementat sistemul EADS, dar şi unul dintre fiii lui Ion Ţiriac, şi anume Ion Alexandru Ţiriac.

Vânătoarea de la Balc a ajuns anul acesta la a zecea ediţie, iar în ultimii ani în jurul evenimentului a domnit secretomania.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 ian, 00:40
Regni
Tiriac & Porcii mistreti
Se pare ca nu-i pasa nimanui de ce se intampla in Romania. Fiecare guita pentru un altul ca el. Distrugeti totul mai rau decat cei pe care-i vanati! este o insulta adresata porcilor sa fie comparati cu 'vanatorii".

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ