Ion Ţiriac, pe prima pagină a ziarelor din SUA

| 09 dec, 2014

Ion Ţiriac (75 de ani) este considerat cel mai bogat fost sportiv din lume, iar site-ul celebritynetworth.com a publicat povestea de succes a omului de afaceri. Jurnaliştii americani au subliniat faptul că Ţiriac a făcut o avere impresionantă, dar foarte puţină lume îl cunoaşte ca sportiv.

La începutul articolului se face o paralelă între fostul jucător de tenis şi Michael Jordan, cel mai mare baschetbalist din toate timpurile. “Cine credeţi că este cel mai bogat fost sportiv profesionist din lume? Este Magic Johnson? David Beckham? Roger Staubach? Poate Arnold Palmer? Să fim sinceri, toată lumea ar răspunde că cel mai bogat este de fapt Michael Jordan. Proprietarul echipei Charlotte Bobcats din NBA are o avere de peste 1 miliard de dolari şi câştigă 100 de milioane de dolari pe an fără să mişte un deget. Ei bine, Michael este extrem de bogat, dar de fapt se află pe locul doi. Numărul unu este Ion Ţiriac. Aţi auzit de el? Majoritatea americanilor nu, dar numele lui sună familiar dacă locuieşti în Europa de Est sau dacă eşti fan al tenisului din anii 70-80” .

Americanii expun aventura lui Ţiriac în lumea sportului, încă de pe vremea când hocheistul din Braşov nu cunoscuse pasiunea pentru tenis: “Născut pe 9 mai 1939 în Transilvania, românul, fost jucător de tenis, dar şi de hochei, şi-a câştigat repede renumele de ”Contele Dracula” pe terenul cu zgură. A câştigat Roland Garros, alături de Ilie Năstase, în anul 1970. Ca jucător de dublu, Ion Ţiriac a câştigat 294 de meciuri, inclusiv 22 de titluri. La simplu are 167 de victorii, dar Ţiriac nu a făcut sume mari din performanţele ca sportiv, doar câteva milioane de dolari".

De fapt, Ţiriac a strâns bani importanţi din afacerile care nu au legătură cu sportul, dar şi din colaborările cu superstarurile din tenis: "De la căderea Zidului Berlinului, averea acestuia ajunsese la peste 100 de milioane de dolari. Pe la începtul anilor 2000, în conturile lui se aflau cam 500 de milioane de dolari, iar averea lui netă era estimată la 900 de milioane în 2005. Ion i-a orchestrat cariera lui Boris Becker, i-a antrenat pe Ilie Năstase, Maria Joe Fernandez, Guillermo Vilas, Marat Safin, Steffi Graf şi Goran Ivanisevic. În 1990, Ţiriac a fondat Banca Ţiriac, prima cu capital integral privat din România post-comunistă. De asemenea, pe lângă mai multe afaceri, românul deţine şi licenţa turneului Masters de la Madrd” .

Mesajul DUR al lui Ion Ţiriac către Klaus Iohannis

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ