UNEFS Bucureşti a acordat titlul de Doctor Honoris Causa lui Ion Ţiriac

| 20 noi, 2014

Senatul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti a acordat, joi, titlul de Doctor Honoris Causa fostului tenisman Ion Ţiriac.

UNEFS Bucureşti, cea mai veche instituţie de profil din România, care în 2013 a marcat împlinirea a 90 de ani de existenţă, i-a oferit lui Ion Ţiriac această distincţie în semn de recunoaştere a meritelor sale la dezvoltarea sportului din România.

Prof. univ. dr. Viorel Cojocaru, rectorul UNEFS, a declarat: ''Avem privilegiul de a acorda acest titlu unei personalităţi de excepţie, care prin competenţă şi reputaţie reprezintă un model pentru comunitatea noastră academică şi o sursă de inspiraţie pentru tânăra generaţie''.

Ion Ţiriac a menţionat: ''Doresc să mulţumesc UNEFS, sunt onorat să primesc această distincţie. Universitatea a avut o contribuţie importantă în obţinerea celor peste 300 de medalii olimpice de-a lungul timpului. Este datoria noastră, a tuturor celor care am trecut pe aici, să facem din această şcoală un pilon de bază al sportului românesc''.

Ion Ţiriac a absolvit în urmă cu 50 de ani Institutul de Cultură Fizică din Bucureşti, în prezent Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport.

La eveniment au participat nume importante ale sportului românesc precum Nadia Comăneci, Octavian Bellu, Ivan Patzaichin, Ilie Năstase, Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo, Camelia Potec, Andreea Răducan, Mihai Leu, Marian Drăgulescu etc.

Au fost prezenţi, de asemenea, conducători ai unor federaţii sportive, preşedinţi de cluburi, un mare număr de jurnalişti.

Festivitatea s-a încheiat cu o demonstraţie de gimnastică aerobică.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ