Veste bună pentru Țiriac! A ajuns pe primul loc în topul celor mai avuți români

| 06 noi, 2014

Dacă în ediția de anul trecut, lista celor mai bogați români era deschisă de Ioan Niculae, acum primul loc îi revine lui Ion Țiriac. Medalia de bronz este deținută de Dragoș și Adrian Pavăl, antreprenorii români cu o evoluție spectaculoasă în ultimii ani, potrivit top 300 Capital.

Averea cumulată a milionarilor din Top 300 a ajuns la 22,47 miliarde de euro, în creștere față de 2013. Această sumă face ca ediția de anul acesta a Topului celor mai bogați români să reprezinte un punct de cotitură în evoluția averilor milionarilor: modifică trendul descendent înregistrat încă de la primele semne ale crizei economice, scrie Capital.

Acum șase ani, averea totală a primilor 300 de milionari români era de 39 de miliarde de euro. Aceasta a început să scadă treptat odată cu apariția crizei, ajungând anul trecut la un minim de 21,54 miliarde de euro.

Citește și: Forbes: Miliardarii României au AVERI de peste 18,3 miliarde de euro

Ediţia din acest an a topului Forbes 500 Miliardari îl clasează pe primul loc, la fel ca în ediţia precedentă, tot pe Ioan Niculae, cu o avere estimată la 1,1 miliarde de euro. Locul al doilea este ocupat de Ion Ţiriac a cărui avere a fost estimată la 950 de milioane de euro.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ