Ionuț Vulpescu ȘTIE câte locuri de muncă va genera noul Cod Fiscal

| 19 feb, 16:40

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, consideră că modificările aduse Codului Fiscal și Codului de procedură fiscală vor genera creștere economică, investiții și noi locuri de muncă.

"Bună guvernare și consolidarea creșterii economice, continuarea ei cât mai mult cu putință, atragerea investițiilor și generarea de noi locuri de muncă sunt obiectivele de bază ale Guvernului. În acest scop au fost concepute modificările Codului Fiscal, modificări ale căror principale beneficii vor fi simțite, practic, de toți românii, direct sau prin intermediul creșterii calității serviciilor publice", afirmă ministrul, potrivit unui comunicat al PSD.

Citește și: Veste bună pentru IMM-uri: vor plăti NUMAI 1% IMPOZIT din 2016

Ionuț Vulpescu își exprimă convingerea că România are foarte mult de câștigat de pe urma unei viziuni strategice în domeniul fiscalității pentru următorii patru ani "pentru că ne putem apropia de îndeplinirea obiectivului fundamental — depășirea mediei Uniunii Europene în privința PIB-ului pe cap de locuitor". "Asta înseamnă o dezvoltare durabilă, în acord cu nevoile economiei și societății românești. Și, implicit, o creștere a resurselor aflate la dispoziția politicilor publice în domeniul culturii, o mai bună protecție și valorificare a patrimoniului și a moștenirii culturale", afirmă ministrul Culturii.

Vulpescu a menționat că relaxarea fiscală propusă de Guvern prin măsurile incluse în noile coduri va genera beneficii semnificative pentru economia românească, impactul pozitiv asupra creșterii economice fiind prognozat pentru 2016 la +1,7% din PIB, iar asupra creșterii consumului de +1,9%. El a accentuat că "de cotele reduse de TVA vor profita și editorii, și producătorii de spectacole, și creatorii independenți, cum vor profita și de pe urma scăderii contribuțiilor sociale sau a cotei unice de impozitare a veniturilor".

"Numărul de noi locuri de muncă estimate pentru 2016, ca urmare a aplicării noilor coduri, este de circa 325.000, ceea ce înseamnă că un număr foarte mare de români vor avea oportunitatea unor venituri decente și stabile, iar rata șomajului, aflată oricum cu mult sub media UE, va continua să scadă. Până la urmă, crearea de noi locuri de muncă este principalul instrument pentru combaterea și reducerea sărăciei", se mai arată în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ