Iordache: Dragnea avea bilete de odihnă, trebuia să plece în concediu

| 11 aug, 11:23

Social-democratul Florin Iordache a declarat joi că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a trebuit să plece în concediu, deoarece avea "bilete de odihnă".

"Vacanțele sau concediile nu ni le putem programa în funcție de când dă Guvernul ordonanță sau nu. Am avut mai mulți colegi care nu au participat la plen sau la Biroul permanent, pentru că erau în concediu. Fiecare, eu sau dumneavoastră sau cei care ne ascultă, are concediile stabilite din timp și, atât timp cât avem niște bilete sau avem niște rezervări făcute, nu putem sta sau să gândim înainte când va veni sau nu va veni Guvernul cu ordonanța. (...) Este președintele Camerei, dar, în același timp, constituțional, legal, normal, cum vreți să-i spunem, are dreptul la concediu. Dacă avea rezervare și trebuia să plece în concediu, putea să gândească atunci când și-a făcut rezervarea că va veni Guvernul cu ordonanțe simultan cu rezervările respective? Deci nu e nimic neobișnuit faptul că un om pleacă în concediu în momentul în care Guvernul dă o ordonanță (...). Începând cu marți, avea bilete de odihnă", a spus, la RFI, Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

El a precizat că nu se prefigurează ca în perioada următoare să mai existe o ședință a plenului Camerei Deputaților.

"Rolul acestor ședințe de plen care au existat — la Camera Deputaților a existat o ședință de plen, la Senat n-a existat, pentru că regulamentul nu permite, pentru că nu a fost cvorum, trebuie să lucrăm în cvorum — a fost tocmai pentru a anunța ordonanțele respective și pentru a le trimite la comisii, astfel încât în perioada următoare comisiile, fie comisiile avizatoare, fie comisiile de fond, să facă un raport. Nu se prefigurează în perioada următoare să avem un plen, pentru că, foarte corect, parlamentarii fiind în vacanță, prima condiție pentru o ședință de plen ar fi să avem cvorum, deci jumătate plus unu din totalul colegilor. La începutul toamnei, probabil, undeva în ultima săptămână (din august — n.r.) comisiile vor face rapoarte, iar începând cu 1 septembrie vom avea plen și vom dezbate rapoartele respective", a explicat Florin Iordache.

Potrivit acestuia, Parlamentul a fost convocat în sesiune extraordinară deoarece așa prevede Constituția.

"Dacă vă uitați la articolul 115, alineatul 5 spune că atunci când Guvernul emite o ordonanță care excede competențelor sau emite o ordonanță care vizează o lege organică Parlamentul se convoacă obligatoriu. Deci aici nu era o chestiune de opțiune. Trebuia în cinci zile, fie că o convocam luni, fie că o convocam până vineri, Parlamentul trebuia convocat, pentru a fi repartizată la comisii", a arătat Iordache.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ