Ipoteza demiterii lui George Scutaru de la Cotroceni: Consilierul ar fi implicat în două dosare penale

| 09 mar, 23:51

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de eliberare din funcție a consilierului prezidențial pentru securitate națională, George Scutaru, iar în locul acestuia a fost numit Ion Oprişor, care deţinea funcţia de consilier de stat la Secretariatul CSAT.

Deși Administrația prezidențială nu a motivat plecare lui Scutaru de la Cotroceni, prin Parlament circulă un zvon conform căruia motivul pentru care consilierul ar fi părăsit funcția este că ar fi fost denunțat la DNA, scriestiripesurse.ro

Conform sursei citate, George Scutaru ar fi implicat în două dosare penale:

1.În primul dosar, George Scutaru ar fi fost turnat de președintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, în prezent arestat. Bîgiu le-a recunoscut procurorilor că o parte din cei 250.000 de euro, destinați mitei pentru fostul ministru de Interne, Cristian David, au ajuns și la Buzău.

Acești bani au fost folosiți în campania electorală din 2008. La vremea respectivă, liderul PNL Buzău era chiar George Scutaru.

2. Al doilea dosar în care apare numele lui George Scutaru este ”Dosarul ASF”. Soția lui George Scutaru a fost sprijinită de Unchiu' Rușanu să ajungă la ASF, iar ancheta procurorilor DNA ar putea să o prindă și pe ea în chingi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ