Fiica lui teodor Meleşcanu ar fi implicată în dosarul lui George Scutaru

| 07 apr, 09:52

Procurorii DNA ar fi dat de urma mitei de 170.000 de euro care ar fi fost primită de fostul consilier prezidențial, George Scutaru. Banii primiţi de acesta ar fi fost spălaţi printr-o firmă la care este acţionar şi fiica lui Teodor Meleşcanu. Fostul consilier prezidenţial George Scutaru este urmărit penal pe DNA.

Anchetatorii spun că George Scutaru a introdus cei 170.000 de euro într-un circuit financiar folosind firma la care era acţionar în proportie de 60 la sută, iar fiica lui Teodor Meleşcanu, Marina Meleşcanu, deţine 30 la sută.

Surse judiciare, citate de EVZ, susţin că suma de 170.000 euro, primită în numerar de Scutaru de la Cristinel Bîgiu, președintele Cosiliului Judeţean Buzău, a fost disimulată prin încheierea de contracte de publicitate. Banii au fost folosiţi în campania electorală din anul 2008 şi au fost cumpărate materialele electorale de la o firmă deţinută de un cetăţean chinez.

DNA a reuşit să ia urma şpăgii, chiar dacă Scutaru ar fi încercat să o ascundă printr-o serie de contracte încheiate între diverse firme.

Societatea în care Scutaru şi fiica lui Teodor Meleşcanu sunt parteneri a fost înfiinţată de fostul consilier prezidenţial în 2001. Relaţia dintre Scutaru şi familia Meleşcanu este veche. Scutaru a fost consilierul de imagine al fostului director al SIE în perioada 1998 şi 2001. În 2005, George Scutaru era acţionar majoritar, iar Marina Meleşcanu şi Victor Şraer împărţeau 30, respectiv 10 la sută din acţiuni. În 2013, Scutaru a ieşit din afacere şi a cedat acţiunile sale către Ana Maria Şraer.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ