Irina Jianu, condamnată în dosarul Adrian Năstase: "M-am gândit la sinucidere"

| 20 ian, 09:04

Fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), Irina Jianu, spune, în primul său interviu după eliberarea din închisoare, că a refuzat să facă un troc cu procurorii pentru a i se reduce din pedeapsă, scrie romaniatv.net.

Irina Jianu a fost eliberată săptămâna trecută, pe 13 ianuarie, după ce a fost condamnată la şase ani şi nouă luni de puşcărie, rezultată în urma contopirii condamnărilor din "Trofeul calităţii" şi "Zambaccian".
Ea a fost eliberată pentru că are peste 60 de ani și a executat peste o treime din pedeapsă. Totodată, ea a redactat o lucrare științifică.

Într-un interviu difuzat în ediția de luni a emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3, Irina Jianu a spus că ținta în dosarele în care ea a fost condamnată se numea Adrian Năstase.

"Au avut o singură țintă: dl Năstase. Asta a fost ținta", a spus fosta șefă a ISC. Ea a precizat că s-a gândit la sinucidere, dar nu a încercat niciodată să-și curme viața datorită lui Năstase. "A încercat să se sinucidă și am văzut nebunia din seara aceea. A vrut să provoace o schimbare în mentalitatea oamenilor. Dacă eu mă sinucid se va spune în sfârșit că sunt nevinovat și se va face ceva în seara asta", a spus Jianu.

Citeste mai mult pe romaniatv.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ