Isărescu a explodat: „Atac jalnic asupra BNR”

| 11 feb, 12:42

BNR a fost ţinta unui atac ”jalnic” în ultima perioadă, a replicat, luni, guvernatorul Mugur Isărescu, la prezentarea raportului asupra inflaţiei, după afirmațiile lui Darius Vâlcov și cele venite dinspre PSD și senatorul ALDE Daniel Zamfir.

”Formulări din acestea că se joacă cineva cu dobânzile, că le manipulează, sunt mai mult decât periculoase. Ele pot fi tăiate de la rădăcină cu o simplă privire către teancul de rapoarte. Facem 4 rapoarte pe an și facem asta de 13 ani. Este dureros că mulți nici nu le citesc, dar ies în presă și fac diverse acuzații. Pe la sfârșitul anului și începutul acestui an am asistat la un atac jalnic asupra BNR, inclusiv cu invective cum că nu suntem patrioți. S-a sărit la gâtul BNR în ceea ce privește cursul valutar, într-o manieră total neresponsabilă. Chiar dacă au cerut prin postări caraghioase să fie cursul fix, asta nu se poate. Dar va dați seama cât de porniți erau să atace BNR. Suntem pentru creșterea consumului, dar atenție la dozaj. Ce se dorește, să ne facem că nu vedem cifrele? Acestea arată clar că s-a dat prea mult în economie. Această propagandă de doi bani nu mai merge. (…). Există o dorință a consilierului economic al premierului să aibă grijă de bunăstarea românilor și cere asta Parlamentului, Guvernului. Și pentru asta ne cere să reducem dobânzile. Ia uite cine solicită asta, și chiar imperativ! Păi să vina cu o OUG și să spunem să trăiască românii mai bine, să trăiască ca în Germania”, a spus Isărescu, după atacurile lui Darius Vâlcov de duminică seara de la Antena 3.

VEZI VIDEO

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ