Israelul a început administrarea unei a treia doze de vaccin Pfizer pacienților vulnerabili

| 12 iul, 19:31

Israelul a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin antiCOVID, pacienților cu un sistem imunitar slab. Demersul vine pe fondul creșterii cazurilor de infectare și răspândire a variantei Delta a noului coronavirus, potrivit AFP.

Israel a fost una dintre primele țări care a lansat o campanie masivă de vaccinare la jumătatea lunii decembrie, grație unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer.

Această campanie a permis administrarea a două doze de vaccin unui procent de 55% din populația țării, aproximativ 85% dintre adulți. Asta a contribuit la luarea unor măsuri de relaxare, cum ar fi redeschiderea cafenelelor, barurilor și magazinelor, precum și la reducerea numărului de cazuri de COVID-19 de la aproximativ 10.000 la 100 pe zi.

În ultimele săptămâni însă, numărul de cazuri a început să crească din nou pe fondul răspândirii variantei Delta, ceea ce a făcut ca autoritățile să reimpună măsuri de protecție sanitară cum ar fi purtarea unei măști în locuri publice închise.

Peste 400 de cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore, în creștere față de cele aproximativ 200 pe zi în medie în urmă cu o săptămână.

Astfel, Ministerul Sănătății a anunțat luni că a autorizat administrarea unei a treia doze de vaccin Pfizer anumitor persoane al căror sistem imunitar este deosebit de vulnerabil și în cazul cărora două doze de vaccin nu sunt suficiente pentru a le proteja împotriva COVID-19.

"Există dovezi din ce în ce mai mari că pacienții cu imunosupresie nu dezvoltă un nivel satisfăcător de anticorpi după două doze de vaccin, unii ar putea dezvolta acești anticorpi după trei doze", a precizat ministerul.

„Având în vedere creșterea numărului de cazuri din ultimele săptămâni și riscul ridicat pe care îl prezintă pentru pacienții imunocompromiși cu boli grave, aceștia pot primi acum o a treia doză de vaccin”, a precizat sursa citată, publicând o listă a beneficiarilor printre care figurează cei care au fost supuși unui transplant.

În urma anunțului, Spitalul Sheba, situat în regiunea Tel Aviv, a anunțat că a administrat a treia doză de vaccin pacienților vulnerabili.

„Am făcut istorie astăzi când am administrat a treia doză de vaccin Pfizer pacienților cărora li s-au efectuat transplanturi de inimă”, a spus spitalul într-un comunicat. (sursa: AFP)

Tag-uri: coronavirus, vaccin
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ