Istoria căutărilor epice ale omenirii. De la Atlantida la zborul Malaysia Airlines 370

| 07 apr, 2014

Vânătoarea pentru Malaysia Airlines Flight 370 devine, pe zi ce trece, unul dintre misterele cele mai derutante ale epocii moderne. Însă istoria oferă multe astfel de poveşti în care omenirea a alergat vreme îndelungată după ceva pierdut.

Aceste căutări epice, bazate pe legendă sau nu, se încheie cu succes, în mod tragic sau, uneori, sunt şi azi în derulare.

Sfântul Graal

Există multe mari căutări biblice : Arca lui Noe, Chivotul Legământului, Grădina Edenului. Dar niciuna nu se compară cu Sfântul Graal. Într-adevăr, este o metaforă pentru orice căutare monumentală.

Încă nu e clar ce a fost exact Graal, dar se spune că ar fi fost cupa din care a băut Isus Hristos la Cina cea de Taină și în care s-a scurs sângele la răstignirea lui. Unii cred că Iosif din Arimateea a adus Graalul in Marea Britanie, unde se află ascuns.

Titanic

RMS Titanic a fost o navă britanică de pasageri de lux care s-a scufundat în 1912, în timpul călătoriei sale de la Southampton , Anglia , la New York City, după ce s-a izbit de un iceberg în Atlanticul de Nord. Aproximativ 1.500 de pasageri au murit din cei peste 2.200 aflaţi la bord.

Zeci de ani nava a fost considerată pierdută pentru totdeauna pe fundul oceanului până în 1985 când oamenii de ştiinţă au reperat epava.

Air France 447

În 2009 , Air France Flight 447 s-a scufundat în Oceanul Atlantic de Sud în timpul unei furtuni, omorându-i pe toți cei 228 de oameni la bord. Căutarea a durat aproape doi ani. Avionul și morții din el au fost găsiţi pe un munte din fundul oceanului. Vehiculele submersibile în miniatură şi o serie de înregistrări preluate de acestea au permis anchetatorilor să concluzioneze că au fost câteva erori comise de piloţi.

Jimmy Hoffa

Dispariția liderului sindical Riddle Hoffa rămâne un subiect neobosit de speculații și de glume macabre. El a dispărut la 30 iulie 1975 , după ce a ieşit din restaurantul Machus Red Fox din Michigan și a vorbit la un telefon. De atunci nu s-a mai auzit nimic de el. Există ipoteza ca Hoffa a fost ucis şi îngropat. Dar unde?

Amelia Earhart

Amelia Earhart a fost prima femeie aviator care s-a angajat în iunie 1937 să efectueze în zbor în jurul lumii. După efectuarea a aproximativ două treimi din zbor, ea și navigatorul Frederick Noonan au dispărut după ce avionul lor a plecat de la Lae, Noua Guinee. Ei urmau să meargă în Insula Howland din Oceanul Pacific. Nicio căutare întreprinsă n-a reuşit să dea vreo urmă a avionului. Unii cred că a rămas fără combustibil și s-a prăbușit în mare - similar cu o teorie a ceea ce s-a întâmplat cu Malaysia Airlines .

Atlantida

În secolul IV î.Hr., filozoful Platon a vorbit despre o un loc vechi de 9.000 de ani numit Atlantida. Era un loc cu insule bogate în aur, argint şi viaţă exotică. Cuprinsă de depravare, Atlantida a fost lovită de cutremure şi de tsunami şi a fost distrusă. De-a lungul timpului, gânditori și scriitori au încercat să găsească locul Atlantidei dând ca variante multe ţări, spaţii sau chiar America.

Cele şapte oraşe de aur

Exploratorii spanioli din 1500 au fost conduşi de o poveste cum că în Lumea Nouă există şapte oraşe din aur. Pofta lor de înavuţire i-a condus prin Florida, Texas, Mexic şi când au ajuns în Kansas au renunţat în cele din urmă.

Mormântul Cleopatrei și şi al lui Marc Antoniu

Cleopatra , marea regină a Egiptului , a murit în 30 î.Hr. și a fost îngropată cu iubitul ei, Marc Antoniu. Marea pasiune a cuplului a fost reprodusă în teatru și film, datorită lui Shakespeare şi apoi Elizabeth Taylor pe marele ecran. Nu este însă de ajuns pentru aventurieri.

În 2009 , arheologul Zahi Hawass şi colegii săi au început o nouă căutare a mormântului Cleopatrei " în speranța de a elimina o parte din marele mister care atârna puternic în jurul acestei regine celebre".

Mulți au căutat mormântul lui Alexandru cel Mare, dar nimeni nu a căutat locul unde a fost depusă Cleopatra. Până în prezent, Hawass n-a avut noroc. Dar nici în cazul lui Alexandru cel Mare...

Triunghiul Bermudelor

Multe nave, avioane și oameni au dispărut în Triunghiul Bermudelor, o secțiune a Oceanului Atlantic marcată prin punctele Bermuda, Miami şi San Juan din Puerto Rico. Au apărut tot felul de speculaţii, întâlnite acum cu zborul 370. Unii dau vina chiar pe forțe supranaturale, inclusiv pe influențe din pierduta Atlantida sau de alte dimensiuni de timp şi spațiu. Guvernul Statelor Unite dedică o pagină Web pentru Triunghiul Bermudelor și răstoarnă teoriile acestea. Oficialii americani citează uragane, furtuni bruște, curentul puternic Gulf Stream şi adâncimea scăzută a apelor din Caraibe. puternic Curentul Golfului și în apele de mică adâncime din Caraibe.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ