DESCOPERIRE MILENARĂ: unde se află ruinele Atlantidei

| 27 oct, 2014

Descoperirea este remarcabila, cred oamenii de stiinta, care nu confirma inca 100% daca este vorba sau nu despre Atlantida.

Dupa doi ani de explorari asidue, un oras-cetate, de forma multi-inelara, construit si disparut in urma cu mii de ani a fost descoperit. Arheologii care l-au gasit baga mana in foc ca este vorba despre Atlantida - insula disparuta.

"Aceasta este puterea tsunami," spune seful cercetatorilor Richard Freund, citat de Reuters.

"Este atat de greu sa intelegem cum poate un val seismic sa stearga de pe suprafata planetei 100 de kilometri de uscat. Despre asta vorbim aici - exact asta s-a intamplat," spune Freund, profesor la Universitatea Hartford, dinConnecticut, care conduce o echipa internationala aflata in cautarea adevaratului sit al Atlantidei.
Ca sa rezolve misterul antic, echipa a folosit fotografia din satelit. Asa au gasit ceea ce parea a fi un oras scufundat, undeva in nordul orasului spaniol Cadiz. Acolo, ingropat in vastele mlastini din Parcul National Dona Ana, ei cred ca au localizat Atlantida.

Descoperirea lui Freund vine dupa ce in centrul Spaniei s-au gasit o serie de orase "memoriale", extrem de ciudate, construite dupa imaginea Atlantidei de catre refugiatii care au reusit sa se salveze dupa dezastrul provocat, se crede, de un tsunami, care ar fi inundat insula.

Descoperirea remarcabila a fost subiectul unui documentar, Gasirea Atlantidei, difuzat pe National Geografic Special, in SUA si Marea Britanie.

"Am gasit ceva pe care nimeni altcineva nu l-a vazut vreodata, iar asta ne da incredere, asta face ca lucrurile sa aiba sens," a spus Freund.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ