ISTORIA va fi RESCRISĂ! Descoperire fabuloasă în apele din apropierea Cubei

| 31 mai, 2014

Cercetătorii au descoperit mai multe piramide pe fundul Oceanului Atlantic, în vestul Cubei, şi cred că ar putea fi vorba chiar despre ruine ale oraşului scufundat Atlantida, scrie Utaot.com.

Cercetătorii au descoperit mai multe piramide pe fundul Oceanului Atlantic, în vestul Cubei, şi cred că ar putea fi vorba chiar despre ruine ale oraşului scufundat Atlantida, scrie Utaot.com.

Paul Weinzweig şi Pauline Zalitzki au găsit piramidele la o adâncime de 1.600 de metri, folosind submarine şi alte echipamente speciale. Structurile antice, realizate din piatră, cântăresc sute de tone şi aduc aminte de piramidele din Giza (Egipt), scrie sursa.

În plus, cercetătorii au mai găsit un sfinx, mai mulţi monoliţi aranjaţi ca la Stonehenge, dar şi gravuri într-o altă limbă, realizate pe pietre.

Utaot.com scrie că situl arheologic din Oceanul Atlantic a fost descoperit de americani, în anii ’60, dar descoperirea nu a fost făcută publică pentru a nu fi găsit şi de ruşi.

Utaot.com scrie că nu se ştie exact vechimea sitului, însă acesta are cu siguranţă peste 10.000 de ani.

Primul care a filmat şi a fotografiat astfel de runine în regiunea Atlanticului de Vest a fost cunoscutul explorator francez Jacques-Yves Cousteau, la începutul deceniului 6 al secolului trecut. Echipa sa de cercetări submarine a găsit întâmplător ruine ciclopice în largul insulelor Bahamas.

Nu este singura regiune de pe Glob în care s-au descoperit ruinele unor străvechi civilizaţii scufundate.

Cercetătorii britanici de la Universitatea St. Andrews au descoperit o lume submarină, ascunsă sub Marea Nordului, pe care au botezat-o “Atlantida Marii Britanii”, scrie Daily Mail.

Regiunea respectivă, numită Doggerland, se întindea între Scoţia şi Danemarca şi a fost scufundată treptat, între anii 18.000 şi 5.500 î.e.n. Ea ar fi avut o populaţie de câteva zeci de mii de locuitori şi ar fi putut reprezenta “inima Europei”, notează sursa.

Doggerland, o regiune mai întinsă decât multe ţări din Europa, ar fi fost lovită de un tsunami devastator, motiv pentru care a început să se scufunde.

“Speculam de mai mulţi ani că această regiune există, datorită oaselor găsite de pescari, însă numai de când lucrăm cu scafandrii companiilor petroliere am reuşit să ne dăm seama cum arăta această lume. Ne-am dat seama cum arătau flora, funa şi oamenii preistorici care locuiau aici, dar şi tsunamiul care a distrus Doggerland”, a declarat geofizicianul Richard Bates, liderul expediţiei.

Cercetările britanicilor sugerează că Doggerville avea un relief deluros, cu multe văi, mlaştini, râuri şi lacuri. Daily Mail scrie că, din păcate, multe dintre elemente s-au erodat sub apă, însă cercetările din Marea Nordului vor continua.

Şi pe platforma submersă a Mării Negre s-au descoperit numeroase ruine atestând existenţa unei civilizaţii având cel puţin 9000 ani vechime şi care a dispărut atunci când câmpia litorală a fost invadată de apele mării, în ceea ce a fost o mare catastrofă planetară.

În largul coastelor Indiei se găsesc de asemenea mai multe oraşe scufundate de mari dimensiuni, având cu mult peste 10.000 de ani, conform cercetătorilor indieni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ