Iulia Motoc a primit aviz negativ de la Parlament pentru reprezentarea la CEDO

| 26 iun, 2013

Comisiile reunite juridice şi pentru drepturile omului ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au avizat favorabil miercuri candidatura a trei judecători pentru CEDO. Parlamentarii au dat aviz negativ pentru judecătoarea Iulia Motoc. Au primit aviz favorabil judecătorii Bianca Guţan - 24 voturi , Florin Streţeanu - 25 voturi  şi Tudor Panţâru - care era pe lista de rezervă, cu 23 voturi.

Iulia Motoc a întrunit doar 12 voturi 'pentru' dintr-un total de 28 de voturi total valabil exprimate. Votul a fost secret, pe buletin, candidaturile fiind individuale.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Tudor Chiuariu, a subliniat în cadrul dezbaterilor că acest aviz nu este o chestiune tehnică pentru că foarte mulţi cetăţeni români se adresează CEDO considerând că instanţele naţionale nu i-au protejat suficient.

"Din acest punct de vedere, audierile au o relevanţă deosebită pentru cetăţenii pe care îi reprezentăm în Parlament", a subliniat Chiuariu.

La finalul dezbaterilor, Tudor Chiuariu, care a citit rezultatul votului, a precizat că cele patru comisii au acordat aviz favorabil doar judecătorilor Bianca Guţan, Florin Streţeanu, Tudor Panţâru şi un aviz negativ Iuliei Motoc.

La mijlocul lunii mai Iulia Motoc era  favorită pentru a ocupa funcţia de judecător CEDO din partea României.

Judecătorul român la CEDO va fi ales de către Adunarea Parlamentară, de pe lista de trei candidaţi prezentată de România.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 iun, 2013
NUMAI DE BINE
Comisia frustratilor uslabari
EI,DA-asta mare surpriza-cine s-ar fi gindit ca o comisie condusa de un moldovean cretin,liberal de conjunctura si,normal,avind un cui cu "dictatoru"-tocmai comisia asta,cu o majoritate uslabara(pardon-genialu' Gigi a lipsit,ca era turma intreaga cu el-juristu' de stina)o va refuza pe MOTOC(sau oricare alta persoana pe care paranoicii uslabari ar fi etichetat-o ca"basista"-indiferent de pregatirea acesteia,oricum mult peste oricare dintre pulifricii din comisie,niste jeguri ajunse parlementari-vezi si ce calificari/studii au,basca si unde s-au scolit si cind!)
Oricum,eu eram indoit in legatura cu MOTOC-pe de-o parte as fi dorit s-o vad la CEDO(sigur ar face o figura/impresie buna)pe de alta parte,plecarea ei de la CCR ar fi fost o pierdere-mai ales ca ramineau Pivnicereasa si sobolanu' de partid,Dormeanu(cel cu activitate ZERO ca avocat al poporului-ce bun a fost,n-a deranjat pe nimeni,om bun-sa te stergi si la kur cu el,ca Ilici)!
CUM VA FI,MOTOC TOT RAMINE O PERSOANA DESPRE CARE SE VA VORBI-INDIFERENT DE CIT URLA SCHZOFRENICII ROSII-VALOAREA SI CINSTEA(NU AIA GEN BARSAN,SPAGARU')O VOR DUCE-DACA NU AZI,MIINE-SPRE O FUNCTIE MAI IMPORTANTA,TOT IN DOMENIU!
26 iun, 2013
pensionar
Cred ca era normal.CUM A AJUNS AICI?????

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ