Iurie Leancă AVERTIZEAZĂ că Republica Moldova este în PERICOL

| 09 iul, 15:29

Fostul premier moldovean Iurie Leancă, deputat neafiliat, a insistat joi asupra urgentării negocierilor pentru formarea unui nou guvern la Chișinău, care ar trebui să invite misiunea Fondului Monetar Internațional (FMI) pentru semnarea unui nou memorandum, relatează agenția de presă IPN.

În caz contrar — avertizează Iurie Leancă — Republica Moldova va intra în incapacitate de plată, mai ales că Uniunea Europeană a anunțat că a suspendat sprijinul financiar de circa 47 de milioane de euro pe care urma să-l acorde Republicii Moldova, transmite IPN.

Într-o declarație pentru presă, Leancă a afirmat că în urma sistării finanțării de către UE și în lipsa unui nou memorandum cu FMI, Republica Moldova pierde circa 2 miliarde de lei moldovenești, existând pericolul de a nu mai exista banii necesari pentru achitarea pensiilor și a salariilor.

Politicianul a invitat cele trei partide proeuropene — Partidul Liberal Democrat (PLDM), Partidul Democrat (PDM) și Partidul Liberal (PLM)—, care nu reușesc să se pună de acord asupra viitorului guvern, să privească atent situația în care a ajuns Grecia după ce la putere a venit un partid populist.

''Și Republica Moldova are astfel de partide'', a spus el, amintind de Partidul Socialiștilor al lui Igor Dodon și Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi. În lipsa unui compromis al taberei proeuropene, Republica Moldova ar putea ajunge la fel ca Grecia sau chiar mai rău, a mai avertizat fostul premier.

Șeful delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, a anunțat zilele trecute că Bruxellesul a suspendat sprijinul financiar pentru Republica Moldova până la crearea unei majorități parlamentare, învestirea unui guvern și lansarea discuțiilor cu FMI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ