Izabella Majeczki, prim-procurorul Parchetului Gheorgheni, reţinută de DNA

| 08 noi, 2013

Prim-procurorul Parchetului Gheorgheni, Izabella Majeczki, a fost reţinut de DNA, fiind urmărită penal pentru două infracţiuni de luare de mită şi instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori rezultă că, în cursul anului 2011, inculpata Izabella Majeczki, în calitatea de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, judeţul Harghita, a pretins şi a primit, prin intermediar, de la două persoane cercetate într-un dosar penal, ovine şi bovine (două vaci, trei oi şi doi miei), în valoare de aproximativ 10.000 lei, pentru ca, în schimb, să îşi exercite atribuţiile de prim-procuror, astfel încât persoanele cercetate să beneficieze de o soluţie favorabilă în dosarul penal în care erau cercetate pentru infracţiuni cu violenţă, informează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Pentru a ascunde infracţiunea de luare de mită, inculpata a instigat şi a ajutat o persoană să contrafacă, la data de 14 august 2013, în două exemplare, un înscris în care a consemnat, neconform adevărului, că a remis suma de 3.000 lei uneia dintre persoanele de la care primise anterior mita.

În perioada 26 august-septembrie 2013, prim procurorul i-a solicitat unui om de afaceri să înlesnească obţinerea, de către societatea comercială deţinută de concubinul ei, a unei lucrării de construcţii, în vederea obţinerii unor foloase materiale. În schimb, MajeczkiIzabella i-a promis omului de afaceri, că va face demersuri astfel încât să fie urgentată soluţionarea unui dosar penal constituit ca urmare a plângerii omului de afaceri.

La data de 26 august 2013, în schimbul ajutorului promis, Izabella Majeczki a primit de la omul de afaceri o sacoşă ce conţinea produse alimentare.

Prim procurorului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

Având în vedere calitatea de magistrat a inculpatei, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat efectuarea percheziţiilor domiciliare şi măsura reţinerii şi a arestării preventive a acesteia.

Joi, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acesteia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentată la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Izabella Majeczki a fost ridicată, joi dimineaţă, de procurorii DNA, în urma unor percheziţii.

Tag-uri: DNA, luare de mită
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ