JAFUL SECOLULUI în Paraguay: O bandă de peste 50 de persoane a furat mai multe milioane de dolari dintr-un seif

| 27 apr, 17:28

O bandă de peste 50 de persoane înarmate a furat mai multe milioane de dolari dintr-un seif din Paraguay, în cadrul unei operaţiuni calificate de oficiali drept "jaful secolului", informează DPA.

Hoţii, despre care poliţia susţine că proveneau din Brazilia, au ucis un poliţist, în timpul raidului de luni, din Ciudad del Este, al doilea oraş ca mărime din această ţară din America de Sud. 

Trei hoţi au fost ucişi câteva ore mai târziu într-o confruntare armată cu poliţia braziliană, dincolo de graniţă, a informat Ministerul de Interne din Paraguay. Alţi cinci membri ai grupului au fost arestaţi în Itaipulandia, la 50 de kilometri nord de Ciudad del Este, a adăugat ministerul amintit. 

Estimările iniţiale au plasat suma furată la circa 40 de milioane de dolari, însă un purtător de cuvânt al Prosegur, compania de securitate privată vizată de acest raid, a negat relatările. 

Gangsterii au folosit explozibili pentru a putea pătrunde în seiful aflat în sediul Prosegur din acest oraş de la frontiera paraguayană, cunoscut pentru activitatea sa infracţională. 

Hoţii, înarmaţi cu puşti de asalt, ar fi reuşit să ajungă în Brazilia, cu ajutorul bărcilor cu motor cu care au străbătut râul Parana. 

Ancheta indică că aceştia ar face parte din Primeiro Comando da Capital, sau PCC, o organizaţia infracţională importantă din Brazilia, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Augusto Lima. 

O parte dintre banii furaţi au fost recuperaţi, a informat ziarul ABC Color.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ