Japonezii vor să facă un calculator care să fie introdus în ureche

| 03 mar, 2014

Cercetatori japonezi lucreaza la un mini-calculator ce poate fi introdus in ureche si poate fi controlat prin mimica fetei.

Aparatul cantareste 17 grame si este dotat cu GPS, busola, captatori, baterie, barometru, microfon si difuzor, potrivit Manager.ro.

Expertii considera ca tehnologia ultraportatbila constituie o directie principala de dezvoltare a electronicii, iar mini-calculatorul ce poate fi purtat este o noua evolutie.

PC-ul portabil la ureche are un mini-cip si capacitati de stocare, permitandu-i utilizatorului sa utilizeze softuri.

Potrivit lui Kazuhiro Taniguchi, de la Universitatea din Hiroshima, designul calculatorului va sugera aranjamente florale japoneze, ikebana. "Ne gandim ca lumea sa le poarte la ureche ca pe cercei", a spus Taniguchi, citat de Agerpres.

Creatorii aparatului spera ca acesta va fi pus in vanzare in decembrie 2015.

Mini-calculatorul poate fi conectat la diferite aparate electronice mobile, permitand utilizatorului sa foloseasca softuri si aplicatii accesibile prin gesturi ale fetei, cum ar fi ridicarea sprancenei, plescaitul limbii, miscarea nasului sau stransul din dinti.

Aparatul le va fi foarte util si celor care lucreaza in sanatate, motociclistilor, astronautilor si persoanelor cu dizabilitati.

Taniguchi a aratat ca sistemul ii va spune stapanului la ce altitudine se afla , in ce directie priveste si din ce unghi.

Totodata, aparatul ii poate ajuta pe oameni sa fie mai aproape de rudele si de prietenii mai in varsta.

Mini-calculatorul masoara temperatura, ritmul cardiac, alimentatia si diferiti parametri medicali ai celui care-l poarta si ii va anunta pe apropiatii acestuia daca intervine o stare de slabiciune sau o boala.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ