JO 2014: Prima femeie care a zburat în spaţiul cosmic, printre purtătorii torţei olimpice la Soci

| 09 iul, 2013

Prima femeie care a zburat în spaţiul cosmic, Valentina Tereşkova, se numără printre personalităţile care vor lua parte la ştafeta flăcării olimpice, anul viitor, cu ocazia JO de iarnă de la Soci, informează AP.

Alături de Tereşkova, care a zburat în spaţiu în iunie 1963, au mai fost selectaţi să participe la ştafetă cvadruplul campion olimpic la gimnastică Alexei Nemov, tripla campioană olimpică la înot sincron Maria Kiseleva, precum şi alte figuri proeminente ale sportului rus.

Comitetul de organizare a JO 2014 a precizat că până în prezent au fost aleşi aproximativ 6.000 de purtători ai torţei, lista finală cu cei 14.000 de alergători urmând să fie stabilită până la finele lunii septembrie.

În acest moment, cel mai tânăr participant la ştafetă are 14 ani, iar cel mai vârstnic 93 de ani.

Flacăra olimpică va sosi la Moscova pe 7 octombrie, urmând să plece apoi într-o călătorie de 123 de zile pe teritoriul Rusiei, în cursul căreia va parcurge peste 56.000 de kilometri.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci vor avea loc în perioada 7-23 februarie 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ