Joe Kaeser, ales director general al Siemens

| 31 iul, 2013

Consiliul de supervizare al Siemens AG l-a ales în unanimitate pe directorul financiar Joe Kaeser în funcţia de director general al companiei germane, în locul lui Peter Loescher, transmite AP.

Săptămâna trecută, acţiunile Siemens au scăzut puternic la bursă, după ce compania a anunţat că nu-şi va îndeplini obiectivul de a obţine în 2014 o marjă de profit de 12%. 

Miercuri, Siemens AG a anunţat că profitul său net a crescut cu 43% în trimestrul doi din 2013, la 1,1 miliarde de euro (1,46 miliarde de dolari), de la 770 milioane de euro în perioada similară din 2012. Marja de profit a scăzut la 6,5% în perioada aprilie-iunie 2012, de la 9,2% în perioada similară din 2012.

Eşecul în atingerea ţintelor de profit i-a dezamăgit pe acţionarii Siemens şi au dus la demisia directorului general al companiei germane Peter Loescher, care a fost înlocuit de directorul financiar Joe Kaeser.

Cancelarul Angela Merkel crede că este important pentru Siemens AG "să revină în ape calme", după anunţul companiei potrivit căruia intenţionează să-l înlocuiască pe directorul general Peter Loescher, a declarat luni un purtător de cuvânt al Guvernului Germaniei, George Strfeiter.

Angela Merkel consideră că Siemens reprezintă un simbol al industriei germane dar a subliniat că înlocuirea lui Peter Loescher reprezintă "o decizie a companiei".

Compania Siemens are 370.000 de angajaţi şi este prezentă în 190 de ţări, fiind una dintre cele mai importante companii la nivel mondial, cu activităţi în domeniul energiei, telecomunicaţiilor, sănătăţii, transporturilor şi electronicii. 

În ultimii ani, Siemens a livrat primele trenuri automotoare modernă din România de tip Desiro (Săgeata Albastră), primele tramvaie moderne din ţară tip ULF la Oradea, fiind totodată şi primul furnizor de locomotive noi din România, livrate către operatorul Cargo Trans Vagon SA.

Siemens are o activitate de peste 100 de ani în România, deţine afaceri în industrie, sănătate şi energie şi are peste 2.100 de angajaţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ