Judecătoare EXCLUSĂ din magistratură pentru ÎNTÂRZIERI în soluţionarea dosarelor

| 09 sep, 22:50

Consiliul Superior al Magistraturii a decis miercuri excluderea din magistratura a Cameliei Datcu, judecatoare in cadrul Judecatoriei Giurgiu, pentru intarzieri repetate in solutionarea dosarelor.

Sectia pentru judecatori a CSM a admis actiunea formulata de Inspectia Judiciaraimpotriva Cameliei Datcu si a aplicat in cazul acesteia sanctiunea disciplinara constand in "excluderea din magistratura", pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. h) teza I din Legea nr. 303/2004 — "nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor".

Potrivit unui comunicat al CSM, alti doi judecatori au fost sanctionati miercuri cu diminuarea salariului.

Astfel, Georgeta Sarmasanu, judecatoare in cadrul Judecatoriei Falticeni, a fost sanctionata cu "diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 20% pe o perioada de 3 luni", pentru "exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta".

De asemenea, Stefan Ovidiu Toth, judecator in cadrul Tribunalului Alba, a fost sanctionat cu "diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 20% pe o perioada de 3 luni", pentru incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii.

Hotararile pronuntate de sectie pot fi atacate cu recurs, in termen de 15 zile de la comunicare, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ