Judecător acuzat de luare de mită, arestat preventiv

| 17 oct, 10:26

Judecătorul Nicușor Maldea de la Tribunalul Caraș-Severin a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce Curtea de Apel București a admis sâmbătă propunerea procurorilor DIICOT de a emite mandat pe numele acestuia, transmite Agerpres.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată.

CSM a încuviințat cererea procurorilor DIICOT pentru propunerea de arestare preventivă, iar magistratul a fost vineri adus cu mandat în Capitală.

Judecătorul Nicușor Maldea de la Tribunalul Caraș-Severin s-a prezentat miercuri și joi la DIICOT pentru audieri în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită, constituire de grup infracțional organizat și complicitate la abuz în serviciu, la bancrută frauduloasă și la fals intelectual.

La sediul DIICOT, el a declarat că nu a luat mită, însă a recunoscut că cineva i-a oferit bani, dar a refuzat să îi primească.

Procurorii DIICOT — Structura Centrală au efectuat, miercuri, o percheziție în municipiul Reșița, într-un dosar care vizează un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual, care a fost sprijinit de un judecător.

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2009, a fost constituit un grup infracțional organizat, sprijinit de către un magistrat judecător, care, fiind învestit cu soluționarea unor dosare privind insolvența unor societăți comerciale, a pretins și primit suma totală de 80.000 euro de la două persoane, cu scopul de a admite cererile de intrare în faliment a respectivelor societăți. După intrarea în faliment, unul dintre membrii grupului infracțional, având calitatea de lichidator judiciar, a procedat la vânzarea bunurilor acestor societăți în faliment, la prețuri subevaluate, către alte societăți controlate de către membrii grupului, societăți care, la rândul lor, au valorificat bunurile respective către terți la o valoare mult mai mare", susțin procurorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ