Jurnaliștii de ”investigații sportive” au luat-o pe Udrea în vizor pentru “Gala Bute”

| 04 dec, 2013

Colegii de la Gazeta Sporturilor, responsabilii de odinioară ai cutremurului care a dat-o cu posteriorul de pământ și cu capul de pragul de sus pe celebra pedelistă Monica Iacob-Ritzi, nu se lasă mai prejos nici în cazul scandalului în care este implicată Elena Udrea, cea responsabilă pentru că MDRT a plătit de 88,5 ori mai mult decât făcea pentru ”Gala Bute”.

Pe urmele ambițioasei ”blonde de la Palat”, jurnaliștii de ”investigație sportivă” ai Gazetei, un soi de ”marines” ai presei care i-a supraviețui premierului Emil Boc, ajung la funcționari din ministerul condus de Udrea și la bancheri deveniți complici în sifonarea banilor publici. Nu se pune problema să împartă prima de sfârșit de an, dar la un asemenea ajutor benevol, atât de consistent, procurorii DNA ar putea liniștit să trimită de sărbători o ciocolată și o sticlă de șampanie în redacția Gazetei Sporturilor.

Rudel Obreja, cel care risca inițial să plătească singur oalele sparte, până s-au sesizat procurorii DNA, a făcut din Gala Bute un profit de 50%. Însă prin persoana acestuia în scandal se vede implicată și BRD, care i-ar fi dat lui Obreja un credit fără garanţii imobiliare de 10,1 milioane de lei, la recomandarea personală a Elenei Udrea. După cum se vede, preferata lui Băsescu se vede amestecată până peste cap în necuratele dedesubturi ale afacerii Bute, cu atât mai mult cu cât la vremea respectivă părea să se ghideze după dictonul ”totul pentru victorie”. Murdăria nu se oprește doar la atât, după cum descriu jurnaliștii Gazetei Sporturilor, la modul cel mai neobișnuit pentru uzanțele ”epocii Băsescu” proiectului i se acceptă finanţarea pe bani europeni în mai puțin de trei săptămâni de la depunerea cererii!

Suntem curioși în câte ape o vor mai scălda toți aceia care vor mai dori după astfel de dezvăluiri s-o ”curețe” pe Udrea. Este drept că, deocamdată, în cercetările procurorilor DNA accentul cade pe Ion Ariton, fostul ministru al Economiei din guvernul Boc. Însă, în ritmul acesta, cu dezvăluiri zilnice care indică că toate drumurile duc spre colega de cabinet, Elena Udrea, ne întrebăm cât timp va mai dormi liniștită cea care nu pare încă atinsă direct de anchetatori.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 dec, 2013
cantautor
sa fie cercetat absolut totul...
am insa o nedumerire:"colegii"de la Gazeta...
pai oamenii astia au investigat,au cautat documente,si-au asumat in spatiul public niste opinii bazate pe logica lor...
tu te consideri "coleg"cu ei,scriind dupa o tema primita,unde ai si referintele citatelor pe care sa le folosesti?
05 dec, 2013
esticretindecitetratez
:))
Unde vezi, mă, citate?! V-a chiorât Băse pe toți.
05 dec, 2013
pantelimon4ever
Closetarule
...ia să dai o tură cu mopul și pe la Hotnews, că am văzut că și ăia au îndrăznit să scrie despre anchetă. Vă dați loviți la blondă văd, vă ustură, vă ustură rău...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ