Bugetul lui Dragnea, mai mic decât al lui Udrea. Președintele este generos doar cu apropiații

| 05 dec, 2013

Traian Băsescu ține în șah o țară întreagă, România riscând să rămână fără bugetul pe anul viitor votat. Dincolo de implicațiile catastrofale pe care le implică un asemenea scenariu, cu adevărat consternant este motivul găsit de președinte de a respinge acest buget, mai precis majorarea accizei la carburant.

Asta în condițiile în care majorarea accizei nu este cuprinsă în buget, ea intrând în vigoare oricum printr-o ordonanță de urgență votată anterior!

După perioada Guvernului Boc, Băsescu încearcă din nou să se erijeze în premierul României, intrând astfel “cu bocancii” (expresia îi aparține) peste pactul de coabitare despre care nu demult țipa că a fost încălcat. De undeva de la Cotroceni, Băsescu acuză că bugetul Ministerului Dezvoltării ar fi prea mare, insistând că din bugetul Dezvoltării să fie luate fonduri pentru acoperirea majorării accizei la combustibil. De fapt, repetatele ieșiri ale președintelui din ultima vreme au făcut trimiteri către “prea plinul” de care s-ar bucura Liviu Dragnea la Ministerul Dezvoltării. Este un clasic exemplu al dublei măsuri cu care operează un președinte ipocrit, care nu a ieșit niciodată să critice bugetul de care dispunea acest minister, în perioada în care acesta era condus de Elena Udrea.

Merită reamintit cum în anii grei ai crizei, în perioada tăierilor de salarii și a măririi TVA-ului, “dna Udrea” avea cei mai mulți bani pe mână din Guvern. Banii aceia au fost practic aruncați pe fereastră pe locuri de joacă în sate populate eminamente de bătrâni, pe patinoare construite la supra-preț sau pe deja cunoscutele terenuri de fotbal în pantă. Niciodată președintele nu a decis să vorbească. Este și normal, când discutăm despre protejata sa, Elena Udrea. Până și Theodor Stolojan, începuse să transmită semnale de alarmă încă din 2009, afirmând că Udrea risipește banii pe “aiureli festiviste”. Nu și Traian Băsescu.

Totodată, vicepremierul Liviu Dragnea a arătat ca bugetul în sine al Dezvoltării ar fi în jur de 800 de milioane de lei, aproape cu jumătate mai puțin decât a dispus MDRT în 2010, respectiv 1,4 miliarde de lei. “Noi discutăm pentru bugetul anului 2014 practic de comparaţia cu bugetele de la 3 ministere: ceea ce era la Ministerul Mediului pe OG 40, la Secretariatul General al Guvernului pe OG 7, toate au fost prinse într-un singur program, iar pentru bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului din 2010 suma a fost de 1,4 miliarde, iar pentru noi, în 2014, dacă dăm la o parte celelalte două ministere ar fi de 800 milioane lei”, a explicat Dragnea.

Legat de afirmaţia preşedintelui Băsescu, conform căreia neaplicarea creşterii accizei la carburant ar putea fi recuperată prin reducerea cheltuielilor Ministerului Dezvoltării cu 1,5 miliarde de lei, Dragnea a explicat că proiectele aflate în derulare nu pot fi finanţate din fonduri europene, deoarece este vorba despre proiecte începute în anii precedenţi şi nefinalizate. De altfel, este și hilar faptul că președintele a introdus în discuție tema fondurilor europene. Și asta pentru că în timpul guvernării pe care a condus-o mai mult sau mai puțin din umbră, rata de absorbție a fondurilor europene a fost de 3 ori mai mică decât în prezent.

Nu este nimic nou. Ne-am obisnuit ca președintele să privească cu blândețe gesturile ilicite al personajelor care îi sunt loiale și să caute scandal doar când interesul i-o dictează. Doar că, de această dată, într-un mod total crud și nedrept, comportamentul halucinant al lui Băsescu poate avea consecințe cumplite pentru noi ceilalți.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 dec, 2013
cantautor
"comportamentul halucinant al lui Băsescu poate avea consecințe cumplite pentru noi ceilalți"
daca prin "noi" intelegi gasca(gastile) lui Ponta,Dragnea,Nastase,Voiculescu etc, chiar sper sa ai dreptate..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ