Procurorii DNA în sfârșit pe urmele Elenei Udrea?

| 04 dec, 2013

Conform argumentației seci dar atât de acuzatoare, la adresa controversatei Elena Udrea am reținut că nu a ”urmărit interesele de promovare a brandului turistic, ci satisfacerea intereselor financiare ale inculpatului". Urât și cât se poate de amenințător pentru ambițiile politice ale blondei care se visează, încă, președinte la Cotroceni.

DNA a dat un surprinzător șah la adresa ”regelui” Băsescu, încercând să ”fure regina” Elena Udrea. Cam așa ar suna transpusă în termeni șahiști cea mai recentă evoluție în cazul scandalului ”Gala Bute”, în legătură cu care DNA a dispus infirmarea rechizitoriului.

Conform acestui rechizitoriu, amenințat de lege ar mai fi fost doar Rudel Obreja, fiind scoși de sub urmărire penală MDRT, Ministerul Economiei, companiile naționale și Federația Română de Box. Din tot pomelnicul acesta de suspecții, accentul cade îndeosebi pe MDRT, condus la acea vreme de controversata Elena Udrea, deputat PDL aflat și la ora actuală în topul preferințelor președintelui Traian Băsescu.

Peste dosarul în care este cercetat și fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, nu se poate lăsa praful, nu cât timp – conform acuzelor DNA - ”Ariton Ion, folosindu-și autoritatea derivată din funcția de ministru al Economiei, i-a determinat pe directorii celor 10 companii naționale să încheie contractele de sponsorizare” iar "reprezentanții MDRT nu au realizat o evaluare proprie a necesității achiziției și a realității serviciilor prestate și nu au urmărit ca între aceste servicii și prețul plătit să existe o echivalență, iar întreaga documentație întocmită a avut caracter formal". Ori, după cum ne amintim, distinsa Elena Udrea a fost cea care decidea tot ce mișca și mai ales tot ce se plătea la vremea acea în ograda MDRT.

Conform argumentației seci dar atât de acuzatoare, la adresa controversatei Elena Udrea am reținut că nu a ”urmărit interesele de promovare a brandului turistic, ci satisfacerea intereselor financiare ale inculpatului". Urât și cât se poate de amenințător pentru ambițiile politice ale blondei care se visează, încă, președinte la Cotroceni. Dacă ne aducem aminte, primarul general de odinioară, Traian Băsescu, a scăpat ca prin urechile acului de un dosar instrumentat în cazul studiului de fezabilitate pentru Podul Basarab, achiziționat fără forme legale, tocmai prin emotivitatea unui procuror tânăr care i-a dat un NUP grăbit proaspăt alesului președinte. Cum nici fulgerul nu trăznește de două ori în același loc, Elena Udrea nu pare să aibă același noroc care l-a lovit în 2005 pe Traian Băsescu.

Se pare că dorința acesteia de a fi mereu prima și mereu în centrul opiniei publice va fi satisfăcută de această dată cel puțin din acest punct de vedere: Elena Udrea ar putea fi primul ministru chemat să-și asume răspunderea ministerială în cazul deciziei care a făcut ca ”suma plătită de MDRT să fie de 88,5 ori mai mare decât cheltuielile efectuate de prestator pentru serviciile de promovare, conform raportului DLAF depus la dosar".

Din partea noastră, să ne ierte ambițioasa liberal-democrată, dar noi credem că în urma confruntării cu Justiția, Udrea nu va reacționa cu nimic mai prejos decât rivala sa la grațiile lui Băsescu, Monica Macovei. După cum s-a văzut, fostul ministru al Justiției din România a fost incapabilă să accepte demn o decizie a judecătorilor în cazul Șova. Probabil că vom fi martorii unei scene asemănătoare, în care și Elena Udrea va amenința tot ce mișcă în țara asta cu o victorie asigurată la CEDO. Vom trăi și vom vedea...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 dec, 2013
ciobi
frunza neagra
ar trebui toti romanii din tara sa si o aminteasca pe cucoana ca fiind cel mai mare rau abatut asupra lor nu vom sti poate nici odata relatiea ei cu schiirbosul de chel nu vom sti din pacate huhu
05 dec, 2013
cantautor
ramane cum am stabilit...
1.sa se faca dreptate pana la capat...
2.sa -i acordati prezumtia de nevinovatie,ca lui Fenechiu,Voiculescu,Nicolaescu,Francu,Ponta(plagiat),Nastase etc
PS-sunt dispus sa-ti inteleg frustrarea fata de mama natura..
Udrea,la o varsta matura e mai "tanara" decat tine...eleganta si inteligenta..
S-ar parea ca ai pierdut trenul...
07 dec, 2013
alex
Cum prostia nu doare,nu vad motivul pentru care cinta si este si autor pe deasupra,are probleme cu mai multa lume,unu nu-i ajunge.Cinta in continuare,pina cind vei afla ca Ponta nu a plagiat,doar citva timpiti nu au aflat asta.
04 dec, 2013
Terente cu pula sculata !
Fa, Eleno Constantin, fa !
Sugi pule belite la tot cartierul, Eleno, putoare ordinara !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ