Kelemen: Autonomia nu e un subiect de campanie electorală, este un deziderat

| 23 mai, 2014

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a declarat vineri, la Sfântu Gheorghe, că autonomia nu este 'un subiect de campanie electorală', aşa cum a afirmat premierul Victor Ponta, ci un deziderat al comunităţii maghiare.

 

Kelemen Hunor a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că problema autonomiei se regăseşte în programul UDMR încă din anul 1993, iar Uniunea a pregătit un proiect de lege, aflat deocamdată în dezbatere internă, care urmează să fie înaintat Parlamentului României.

'Nu polemizez eu nici cu Victor Ponta, nici cu alţii. Noi avem în programul nostru politic din 1993 acest deziderat şi de atunci toată lumea cunoaşte acest lucru, toţi liderii partidelor politice (...) Am pregătit un proiect care în acest moment este în dezbaterea noastră internă, iar în momentul în care se vor finaliza aceste dezbateri atunci se va face şi o dezbatere publică şi vom încerca să iniţiem un dialog şi cu societatea românească. După aceea urmează să discutăm şi cu colegii noştri din toate partidele politice considerate partide democratice (...) Deci, nu este un subiect de campanie electorală, în campanie chiar am vorbit foarte puţin şi foarte rar despre acest subiect. În rest, desigur, în campaniile electorale sunt foarte multe declaraţii şi eu consider că şi declaraţia premierului a fost una de campanie', a spus Kelemen Hunor.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Reghin, că niciodată nu s-a pus problema negocierii unui statut de autonomie a aşa-numitului Ţinut Secuiesc cu UDMR şi că declaraţiile Uniunii cu privire la acest proiect de lege ar ţine de campania electorală.

'Ideea e următoarea: România e ţara tuturor celor care locuiesc aici, români, maghiari, germani, ce sunt ei, în al doilea rând, eu cred în convieţuire, nu cred în conflict (...) Sunt şi ei (UDMR - n.r.) în campanie electorală. Niciodată, nici nu s-a pus problema, ei nu ne-au cerut aşa ceva şi nu ne-au cerut nouă. E un proiect al lor politic. Nu a fost niciodată o asemenea discuţie şi am întotdeauna un negociator cu UDMR, pe domnul ministru al Apărării, din Harghita, domnul Duşa. Sunt convins că lucrurile vor rămâne în logica lor normală', a afirmat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ