Kelemen Hunor: CCR și-a încălcat competențele

| 01 mar, 2014

Decizia Curții Constituționale a României referitoare la propunerile de revizuire a Constituției nu se referă doar la modificarea actului fundamental al statului și, din acest punct de vedere, CCR și-a încălcat competențele, a declarat sâmbătă președintele UDMR, Kelemen Hunor, în cadrul reuniunii Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) de la Târgu Mureș.

"Această decizie, din păcate, nu se referă doar la modificarea Constituției. Consider că CCR și-a încălcat competențele. (...) Eu spun că în 2014 nu putem modifica Constituția, dar avem nevoie de o nouă Constituție, în condițiile date nu văd posibilă o modificare a Constituției", a spus Kelemen.

Președintele UDMR a afirmat totodată că este de acord ca în România să se creeze regiuni care să nu fie în defavoarea maghiarilor.

"Acestea (regiunile, n.r.) nu trebuie rezolvate de pe o zi pe alta, ci în mod foarte hotărât trebuie să ne reprezentăm obiectivele și valorile noastre. Trebuie să ne căutăm partenerii, mijloacele posibile de a apăra valențele statului de drept. Întrebarea e dacă vom găsi mijloace să apărăm interesele comunității", a spus Kelemen în raportul său politic.

Tag-uri: ccr, kelemen hunor
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ