Kelemen Hunor susţine că în campania electorală nu va vorbi doar despre proiectul de autonomie

| 27 sep, 2014

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, candidat al partidului la alegerile prezidenţiale, a declarat vineri seara, la Miercurea Ciuc, la evenimentul de lansare a candidaturii sale, că în campania electorală nu va vorbi doar despre proiectul de autonomie.

Kelemen a explicat, într-o declaraţie de presă, că într-o ţară liberă, democratică şi cu aspiraţii serioase privind rolul în regiune şi în Uniunea Europeană nu trebuie să existe subiecte tabu. 

'Trebuie să discutăm orice subiect care ne interesează şi trebuie să venim cu forţa argumentelor. Vorbim şi despre acest subiect, dar nu vrem să vorbim doar despre acest subiect pentru că sunt foarte multe aspecte care trebuie abordate. Trebuie să vorbim despre siguranţa cetăţeanului, siguranţa comunităţii, ce rol poate să aibă România în această regiune, cum credem că ar trebui să arate UE în următorii cinci ani, cum putem fi mai competitivi cu toţii şi ce contribuţii poate să aibă România într-o Uniune Europeană care va deveni şi trebuie să devină o comunitate politică din ce în ce mai puternică'', a spus Kelemen Hunor. 

El a susţinut că reacţiile făcute după lansarea proiectului de autonomie au fost atât pro cât şi contra şi a menţionat perioada campaniei electorale nu este cel mai bun prilej pentru o dezbatere calmă, dar este o ocazie bună de a atrage atenţia că sunt încă lucruri care trebuie rezolvate între majoritate şi minoritate. 

''De fiecare când vorbim de această relaţie (nr - între majoritate şi minoritate) eu spun că o ţară puternică trebuie să-şi rezolve această problemă. Toate ţările stabile din UE, din Europa, unde există prosperitate, stabilitate, siguranţă, după anii 50 au găsit o formulă de rezolvare pentru această relaţie- majoritate-minoritate şi asta trebuie să facă şi România', a punctat Kelemen. 

Întrebat dacă România este pregătită să aleagă un preşedinte maghiar, candidatul UDMR pentru Cotroceni a spus că ţara şi societatea 'trebuie să fie pregătite să nu ţină cont de etnia candidatului, ci să ţină cont de pregătirea, de capacitatea candidatului şi de modul cum vrea să conducă România', afirmând că poate fi un bun preşedinte al tuturor celor care cred într-o Românie puternică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ